Winanda!'s Logboek, 28 apr 17

Heeft iemand een brood recept met alleen water en meel?

Bekijk Dieet Kalender, 28 april 2017:
1991 kcal Vet: 46,43g | Eiwit: 181,86g | Kolhy: 196,08g.   Ontbijt: Water, AH Kaneel, Fair Trade Biologische Cacaopoeder, Jumbo Magere Melk, Jumbo Magere Franse Kwark, Lidl Nederlandse Scharreleieren, AH Speltmout, AH Biologisch Biologische Havermout, Zwagerman Kalkoenfilet (16,5g), Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood. Lunch: Zwagerman Kalkoenfilet (16,5g), AH 100% Pindakaas Naturel, Statesman Tonijnstukken in Water, Lidl Nederlandse Scharreleieren, Lidl Avocado, Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood, Van Der Meulen Fries Bakkers Roggebrood. Diner: AH Broccoli Roosjes, Statesman Tonijnstukken in Water, Jumbo Spitskool, Aardappelen (zonder Schil, met Zout, Gekookt), Jumbo Magere Franse Kwark. Snacks/Andere: Marc O'deli Chiazaad, Body & Fit Amandelen, Zwagerman Kalkoenfilet (16,5g), Jumbo Donker Fijn Volkorenbrood, AH Winterpeen, AH Komkommer, AH Kaneel, Fair Trade Biologische Cacaopoeder, Jumbo Magere Franse Kwark. meer...

   Ondersteun   

Reacties 
Brood is water, meel, zout en gist (of zuurdesem). Ik heb wel recepten (wij bakken standaard ons eigen brood) maar niet zonder zout en gist/desem. Is dat toch wat je wilt? 
28 apr 17 door lid: Tijmpje
Ja, graag! Ik ben meer op zoek naar een basisrepect, maar alles is welkom ;) 
28 apr 17 door lid: Winanda!
Van alleen bloem en water kan je makkelijk en snel matzes bakken. Echt een aanrader!  
29 apr 17 door lid: Henretteketet
Uhmmm... matzes? Ik ben van mening dat het dan niet echt "vult" en ik eet liever voeding waar je wel een beetje vol van gaat zitten. Maar bedankt voor de tip! :) 
29 apr 17 door lid: Winanda!
Wat is het verschil qua vullen of je brood van 100 gram bloem of matzes van 100 gram bloem eet? Voor goede broodrecepten kan ik je verwijzen naar de site van Levine: uitdekeukenvanarden.blogspot.nl. Op dit moment staat bij mij het deeg voor zachte witte bolletjes (recept van die site) te rijzen. Ze heeft ook heerlijke gezondere recepten van volkoren meel, pitjes enz. En als je haar aanwijzingen op volgt kan het niet mislukken :)  
29 apr 17 door lid: Henretteketet
Internet staat vol van recepten voor brood. Elk recept dat enkel de ingredienten meel, water, desem of gist en zout bevat is basis en goed. Qua methodes echter zijn er legio keuzes, zoals je op zo'n zoektocht ook wel zult merken. Voor de beste vertering (en optimale voedingswaarde) gebruiken wij de methode van langgerezen deeg oftewel Nachtbrood. Dat is zoals vroeger (vóór de oorlog) brood gemaakt werd. Minimale hoeveelheden desem (1eetlepel) of gist benodigd omdat je het deeg gewoon de tijd geeft om z'n werk te doen. Zoek maar eens op de termen: langgerezen deeg of nachtbrood.  
29 apr 17 door lid: Tijmpje
Hoewel het qua voedingswaarde mss niet echt uitmaakt, eet ik persoonlijk liever 3 sneeën brood dan 16 matze-crackers. 
29 apr 17 door lid: Tijmpje
Bedankt voor jullie reacties! En henretteketet , ik ga die site eens opzoeken :) 
01 mei 17 door lid: Winanda!

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Winanda!'s Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.