Theopipo's Logboek, 25 jan 21

vraagje: voorheen at ik nooit yoghurt, nu bijna elke morgen als ontbijt van alpro ongezoet milde yoghurt. Doe ik nu 3 weken en kheb overal puistjes wat ik nooit had. Herkent iemand dit en kan dit van de yoghurt komen of het soort yoghurt?

Bekijk Dieet Kalender, 25 januari 2021:
4 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

13 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik heb geen ervaring met specifiek sojayoghurt, maar als je verder niks hebt veranderd is er denk ik niet echt een andere conclusie 😅 
27 jan 21 door lid: Mliest
Ja dat kan, dan ben je gevoelig voor soja bonen, vrees ik 
27 jan 21 door lid: keto_danny
Dat kan heel goed, heb je het bij geen enkel ander zuivel of soya product? 
27 jan 21 door lid: AviaMar
Ik herken dit wel bij zuivel maar niet bij soja. Zuivel doet wel meer dingen met me 😬😂 
27 jan 21 door lid: Tamaaraa
Ik gebruik verder ook niet veel zuivel, ben nooit van de toetjes en ook niet van melk. Maar sinds dit nieuwe jaar eet ik bijna elke ochtend yoghurt en daarvoor dus nooit. Dus ik denk echt dat het van de yoghurt komt ja. Alleen of het aan de soya ligt ga ik deze week uitvinden. Kheb nu Griekse yoghurt van almhof, alleen ik vond die van soya veel milder en dus lekkerder. 
27 jan 21 door lid: Theopipo
@Tamaara, zoals wat? 
27 jan 21 door lid: Theopipo
@theopipo Veel darmklachten en in het verlangde daarvan vermoeidheid. 
27 jan 21 door lid: Tamaaraa
Ik denk idd eerst maar eens kijken of het algemeen zuivel is er kan meer aan de hand zijn.. ik ken de almhof niet. Maar wat is het doel/idee van de yoghurt?  
28 jan 21 door lid: AviaMar
@Aviamar, ik eet nu yoghurt omdat ik gelezen heb dat het goed is voor je darmflora omdat je veel verschillende darmbacterien krijgt wat weer goed is voor je hele stofwisseling. Gewoon omdat ik goed voor mn lichaam wou zorgen maar verder geen speciale reden 
28 jan 21 door lid: Theopipo
Ik heb nog nooit gehoord dat yoghurt goed is voor je darmen🤔 
28 jan 21 door lid: keto_danny
@danny, dat heb ik uit een wetenschappelijk tijdschrift. Daar staat in dat je elke dag een portie yoghurt moet eten, het zorgt voor veel gezonde darmbacterien. Super interessant blad. In yoghurt zit probiotica en dat zijn gezonde levende bacterien in je darmen. Die maken de schadelijke bacterien letterlijk 'het leven zuur', breken ze dus af. Er is onderzoek gedaan waaruit kwam dat slanke mensen veel goede bacterien hebben in hun lichaam waardoor ze vaak slank blijven. Maar die bacterien kan je wel zelf beinvloeden door goede voeding. Al na 2 weken gezonde voeding was verschil te zien in de darmbacterien, maar ook op het gezond voelen van de deelnemers.  
28 jan 21 door lid: Theopipo
Als je onevenwichtige darmbacterien hebt heb je waarschijnlijk zelfs meer kans (is nog niet allemaal bewezen) op depressie, schizofrenie, angststoornissen, autisme, parkinson. Je gelukshormoon is meer bij goede darmbacterien. Met andere woorden: wat je eet maakt heeft echt invloed op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt. Vind ik wel erg interessant en een goeie motivatie voor een gezond eetpatroon. Niet om perse af te vallen maar ook voor al die andere dingen. Voor je totale gezondheid 
28 jan 21 door lid: Theopipo
Ik denk dat je dan kefir moet nemen, dat helpt écht voor je darmen. In yoghurt is alles kapot gemaakt om het houdbaar te maken. En veel mensen hebben juist last van koemelk, en lactose, ik denk persoonlijk dat het meer kwaad doet dan goed. Ook al eet ik het zelf ook regelmatig. Überhaupt zijn de moleculen van runder producten, te groot voor het menselijk lichaam, om het goed te kunnen verwerken.  
28 jan 21 door lid: keto_danny
Ok theopipo ik snap je beweegreden. Dus dan is het fijn om te weten of het het zuivel is wat je dwarsligt van wellicht lactose oid of dat het andere reden heeft. Voor het doeleinde voor de darmflora zou je ook bijv kunnen denken aan zuurkool en kombucha.  
28 jan 21 door lid: AviaMar
ik heb ook ooit eens geleerd dat koeienmelk koeienhormonen bevatten en dat die juist niet goed zijn voor ons mensen. Ik drink al 30 jaar geen druppel melk meer en sinds twee jaar ook geen yoghurt meer, wel volle kaas. misschien moet je even op goog kijken, staat veel info op over dat thema. Succes 
28 jan 21 door lid: fs1957
Serotonine wordt aangemaakt in de darmen. Serotonine heeft alles te maken met jou hersenen. Het data verkeer zeg maar. Als jou darmen uit balans zijn dan is ook de serotonine aanmaak verstoord. Te veel of te weinig serotonine heeft dus een verstoorde data overdracht tot gevolg, veel te veel of juist veel te weinig prikkels, dat weer tot gevolg heeft dat je depressief of andere geestelijke problemen krijgt zoals angsten. Door mijn angsten heb ik vier jaar serotonine heropname remmers gehad. Die doppen de receptoren af die de serotonine her opnemen. Dit is een uitermate belangrijk proces dat plaats vind in de hersenen. De psychiatrie zweert daar bij maar deze medicijnen hebben vreselijke bijwerkingen, zoals psychoses, zelfmoord, ernstige gewichtstoename, dood (vooral bij ouderen) en ga zo maar door. Dus onze darmen zijn uitermate belangrijk voor ons welzijn. De liefde gaat idd door de maag want een verstoorde spijsvertering is een (heel) ziek lichaam, zowel lichamelijk als geestelijk. De wetenschappelijke studies op pubmed.gov bevestigen dit allemaal. Dus met andere woorden: gebruik je slaapmiddelen zoals quetiapine (seroquel) of enige vorm van moderne anti psychotica of anti depressiva, onderzoek dan eens wat ze doen, de bijwerkingen etc, het zou zo maar (waarschijnlijk) mede de oorzaak kunnen zijn van jou probleem. Slecht eten is gewoon super slecht. 
29 jan 21 door lid: fs1957

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Theopipo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.