chielachiela's Logboek, 16 sep 20

Even een vraag: hoe betrouwbaar is het aantal verbruikte calorieën eigenlijk dat een Fitbit aangeeft?

Bekijk Dieet Kalender, 16 september 2020:
548 kcal Vet: 11,07g | Eiwit: 57,78g | Kolhy: 47,73g.   Ontbijt: Wasa Delicate Crisp Rosemary & Sea Salt , Optimel Griekse Stijl Yoghurt Koffie. Lunch: AH Runder Knakworst, Volkoren Brood. meer...

14 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Als ik de hele dag niks doe behalve tv kijken bv dan komt mijn fitbit weinig boven mijn BMR. Dus dat zal prima zijn. Als ik wel ga wandelen dan denk ik dat de Fitbit zeer optimistisch is. Per uur wandelen geef het 450cal aan terwijl als ik het op internet 1 uur wandelen ziek dan kom ik gemiddeld op 240 cal. Als ik 1 uur ga zwemmen dan geeft die 150 Cal aan terwijl als ik het op internet opzoek dan kom ik voor mijn gewicht op meer dan 350 Cal. Dus ik gebruik het meer als indicatie voor vooruitgang dan om absolute waarheid wat betreft calorieën. 
16 sep 20 door lid: Catje73
En dat waren een heleboel typfouten. 😳 
16 sep 20 door lid: Catje73
Het ligt eraan hoe het geteld wordt: een uur wandelen zal de fitbit reken met de calorieën die je alreeds verbrand met een uur leven en daarbij opgeteld het uur wandelen. 
16 sep 20 door lid: a.feenstra1
En je kan een uur zwemmen en een uur zwemmen. Zelfde geldt voor wandelen 😉 
16 sep 20 door lid: a.feenstra1
Ik dacht: omdat hij wel je hartslag erbij meet, is het misschien juist preciezer dan een internet tabel?  
16 sep 20 door lid: chielachiela
Een polsmeting is niet accuraat. Een borstband wel. Ik zou mij niet te veel vastklampen aan een horloge of grafiek. Luister naar je lichaam en je weet op den duur precies wat wel en wat niet kan qua gewicht 
16 sep 20 door lid: a.feenstra1
Één uur zwemmen is idd afhankelijk van je inspanning. Daarom vind ik ook dat 150 Cal voor 48 bannen (25m) schoolslag in 45 minuten nergens op slaat. 
16 sep 20 door lid: Catje73
Zo ik gebruik mijn Fitbit idd zoals Veca het zegt. Als richtlijn tov andere activiteiten en om verbetering te volgen. 
16 sep 20 door lid: Catje73
mijn Fitbit meet m'n hartslag wel, (charge 3). Ik ga er verder niet vanuit oid, maar omdat het ding m'n leeftijd, gewicht weet en hartslag meet, was ik benieuwd hoe betrouwbaar die verbruikte calorieën zijn 😊 
16 sep 20 door lid: chielachiela
Persoonlijk ken ik geen Fitbit omdat ik met Garmin en Suunto werk. Dit zijn zeer goede sporthorloge. En ook deze kunnen last hebben van interferentie. Dit maakt ook dat de polsmeting nooit gelijk hoeft te zijn met andere keren. Het piekt af en toe, en waarop? Het heeft niets met mijn hartslag te maken op dat moment. Het is natuurlijk een leidraad dat wel. Maar als je het zeker wilt weten moet je gewoon bewegen en af en toe wegen.  
16 sep 20 door lid: a.feenstra1
Catje: mijn Suunto weigert ook wel eens dienst in het binnenbad 
16 sep 20 door lid: a.feenstra1
mijn Samsung heeft nu 4880 stappen gemeten, mijn mi band 11539.....ik zat er ook al over te denken om iets anders aan te schaffen  
16 sep 20 door lid: smootylaatmaar
Met een pols apparaat kan je niet accuraat stappen bijhouden. Stappen worden geteld op basis van arm beweging. Dus ze zijn prima om te weten hoeveel stappen je hebt gegeven als je gericht gaat wandelen of op een loopbaan. Maar niet bv om te vertellen hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, want elke keer dat je met je armen zwaait zoals bij lopen, tellen die er stappen bij. 
16 sep 20 door lid: Catje73
Omdat jouw Fitbit je hartslag meet ipv puur stappen en beweging van de arm zal die redelijk betrouwbaar zijn. Is er reden om te twijfelen? 
16 sep 20 door lid: AviaMar
https://www.businessinsider.com/how-accurate-is-fitbit-calories-burned?amp Ik werd zelf ook nieuwsgierig dus ik heb een beetje gegoogled. 😊 
16 sep 20 door lid: Catje73
Ik heb twee fitbits, een charge hr2 en een ionic. Ik heb van beide het idee dat ze behoorlijk accuraat zijn. Niet zozeer met sporten, wel met stappen tellen, hartslag en verbranding calorieën, komt wel overeen met mijn gevoel.  
16 sep 20 door lid: Wien67
Niet. Ik zou een fitbit niet aanschaffen voor de kcal. Qua hartslagmeting en bijv stappen is hij wel redelijk accuraat. Qua kcal kan zo'n ding toch wel rond de 300/400 kcal schelen. Is bij elke ook anders maar bij de meesten kloppen de kcal vaak niet. 
17 sep 20 door lid: Warrigeboel

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


chielachiela's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.