wvdzwart's Logboek, 09 aug 20

Gewicht omlaag: -0.9 kg.
Component = (vet, spieren, bot):
Verschil = ( +0.1, -1.0, 0) kg
Gewicht = (7.9, 52.1, 2.8) kg
Verdeling = (12.7, 82.9, 4.4) %
Vocht = 62.1%

Late meting. Ik weet niet waar dit ineens vandaan komt. Misschien was dit wel die sprong naar beneden waarvan ik dacht dat die niet kon uitblijven.

Maar een beetje relativeren mag ook wel. Ik heb gisteren niet mijn eieren gegeten, dus mijn eiwitten zaten aan de lage kant. En dat is te zien aan de spiermassa afname van 1 kg. Het is ook erg warm weer, dus vochtverlies zou een reden kunnen zijn, maar mijn vochtpercentage is nu niet zo heel veel afgenomen.

We gaan zien of dit gewichtsniveau houdbaar is. Mijn BMI zit nu op 20.3. Maar bij 62 kg en een BMI van 20.0 wil ik er waarschijnlijk toch wel de rem op gaan zetten.
62,8 kg Tot nu toe verloren: 28,2 kg.    Nog te gaan: 0 kg.    Dieet gevolgd: Redelijk Goed.

Bekijk Dieet Kalender, 09 augustus 2020:
1538 kcal Vet: 39,26g | Eiwit: 89,68g | Kolhy: 201,15g.   Ontbijt: Tap Water. Lunch: Ei (Eigeel), Ei (Eiwit). Diner: Tap Water, Tap Water, Orange, Pickwick Original English Thee, Pickwick Original English Thee, Pickwick Original English Thee, Pickwick Original English Thee, AH Sperziebonen Gebroken , Ketchup, De Vegetarische Slager Gehacktballetjes, Jumbo Voorgebakken Patat Frites. Snacks/Andere: AH Mango Sorbetijs. meer...
Gewichtsafname van 6,3 kg per week

19 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Aan het eind van de middag neem ik bijna altijd rond de 350 gr wit gedeelte ei en 60 gr gele gedeelte, komt uit 8 XL eieren. Het restant van het gele gedeelte gooi ik weg, anders krijg ik teveel vet binnen. Dit geeft mij bijna 50 gr eiwitten en 20 gr vetten met 380 kcal. Ik eet vegetarisch en doe dit om mijn eiwitten op niveau te houden zonder dat het mij heel veel calorieën kost uit mijn RDI van 1500 kcal. Ik zit dagelijks ruim boven de 80 gr eiwitten soms boven de 100 gr en op zaterdag kwam ik maar aan de 53 gr. 
10 aug 20 door lid: wvdzwart
Klopt ook wat je zegt, dat zal daar ook niet volledig mee verklaard worden, hoogstens een gedeelte. Toch vond ik het vreemd dat mijn vochtpercentage niet zoveel afnam als de spiermassa. Overigens zal mijn meting van vandaag gewoon weer rond de 63.5 kg liggen. Ik ga eerst nog traplopen en dan voer ik de meting in. Dan blijft de meting van gisteren dus gewoon een extreme uitschieter (outlier) naar beneden. 
10 aug 20 door lid: wvdzwart
Het schommelt flink in ieder geval. Maar ik ben al lang blij dat ik na 2 weken in de 64’ers schommelen, nu lijkt het, toch in de 63’ers terecht gekomen te zijn. De 62.8 kg was een uitschieter en nu nog niet houdbaar. Misschien over een een paar weken. 
10 aug 20 door lid: wvdzwart
Daar zit dus wel vocht bij. De Tanita schat waarschijnlijk de botmassa voornamelijk in volgens een tabel. En gebruikt dan het vochtpercentage om het restant in vetmassa en spiermassa te splitsen (mogelijk ook in combinatie met een tabel). Vetmassa geleidt geen stroom. Spiermassa, darmen met inhoud en de overige organen die geleiden wel stroom. Ik heb wel eens gedacht dat het vochtpercentage op de spiermassa toegepast kan worden als een soort droge en natte spieren. Die termen zie ik ergens wel eens voorbij komen, Dan zou het dus 32.4 kg natte spiermassa kunnen zijn en 19.7 kg droge spiermassa. Daar heb ik me verder niet in verdiept. 
10 aug 20 door lid: wvdzwart

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


wvdzwart's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.