Vecasimic's Logboek, 11 jul 20

Wanneer mensen zeggen dat ze “aankomen” na hun dieet zijn de volgende dingen vaak aan de hand:

1. Door veranderde macroverhoudingen neemt het glycogeen / vocht / maag-/darminhoud toe. Het vet blijft hetzelfde, alleen het gewicht neemt dan toe. Mensen denken dan ten onrechte dat ze aan vet aankomen.

2. Mensen stoppen met het letten op caloriën en gaan meer dan hun AMR eten. Ze komen dan daadwerkelijk aan in vet.

Rekening houdend met punt 1. kan je het beste zoveel meer afvallen onder je streefgewicht als de schommeling naar beneden die je ervaart wanneer je net begint met dieëten. Wanneer je dan terruggaat naar je dieet om op gewicht te blijven zal je op streefgewicht belanden met de schommeling omhoog.

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Goede tip, ik zit ook onder mijn streef gewicht om die reden, de schommeling naar boven kunnen opvangen zonder gelijk in de stress te schieten 
11 jul 20 door lid: HélèneNoordhoek
Vecasimic ik heb toch nog een vraag.. na hoelang zou de weegschaal jaar beneden moeten gaan in een calorietekort? Ik ben nog niet naar beneden gegaan tot 1200.. maar gister bv wel stuk lager en genoeg bewogen en dan gaat mijn weegschaal dus gewoon omhoog🧐 is dat een logische reactie van je lichaam? Of hoor het meteen naar beneden te gaan? 🙈 
16 jul 20 door lid: linshelu
Dank je wel weer voor de uitleg! En idd die weegschaal wat een rot ding! 😄😊 die 500 per dag minder gaat me idd niet zo makkelijk meer lukken ook omdat ik sinds kort kracht training erbij doe en me dit toch wel een hoop energie kost. Ik ga er iniedergeval voor zorgen dat ik in een calorietekort zit elke dag. 
16 jul 20 door lid: linshelu

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Vecasimic's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.