metjenn's Logboek, 23 feb 20

Vraagje!

Vraagje aan de andere KHA-eters hier. Hoe doen jullie een avondje uit eten? Ik ga met m’n beste vriendin naar een tapas-restaurant. Ik denk dat ik het redelijk keto kan houden, maar...
Houden jullie je er altijd aan, of soms een keer cheaten? Ik eet KHA omdat ik dan minder last van reum heb en zal het daarom sowieso niet te gek maken.

Bekijk Dieet Kalender, 23 februari 2020:
1862 kcal Vet: 144,05g | Eiwit: 111,16g | Kolhy: 22,62g.   Ontbijt: Jumbo Jong Belegen Kaas 48+, Bruckmann Remoulade Saus, Jumbo Roomboter Ongezouten, ERU Smeerkaas , Calvé Pindakaas (20g), Gerookte Zalm, Mestemacher Eiwitbrood, Mestemacher Eiwitbrood. Lunch: Jumbo Geraspte Kaas Jong Belegen 48+, Champignons, Oké Kruidenboter . Diner: Lidl Griekse Yoghurt, Natrena Vloeibare Zoetstof, Rund- en Varkensvlees Gehaktballen, Spareribs. Snacks/Andere: Jumbo Jong Belegen Kaas 48+, Douwe Egberts Koffie. meer...
2120 kcal Activiteit: Apple Health - 24 uren. meer...

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Reuma dus... 🙄 
23 feb 20 door lid: metjenn
Houdt er rekening mee dat je KHA en keto niet door elkaar haalt... zijn wel twee verschillende dingen. 
23 feb 20 door lid: AviaMar
ik cheat (regelmatig) maar ik ben het grootste deel van mn overgewicht al kwijt. Ik moest 32 kilo nu nog 10. Pas toen ik 20 kilo kwijt was werd ik wat makkelijker met cheaten. Probeer ook te genieten het leven bestaat niet alleen uit dieten!!!! 
23 feb 20 door lid: Gerrika G
ik cheat niet, geen behoefte meer aan sinds ik keto eet. Helpt het je de reuma te verminderen? 
23 feb 20 door lid: Lost68
@aviamar Wat haal ik door elkaar dan? Het is toch zo dat als je 20 tot 50 gram koolhydraten (dus koolhydraatarm) eet, de kans behoorlijk groot is dat je in ketose komt?  
23 feb 20 door lid: metjenn
@gerrika g Helemaal waar! Ik heb er alleen achteraf nogal last van, dus probeer het zoveel mogelijk KHA te houden. Maar genieten is zooo belangrijk! En lekker! 🙈 
23 feb 20 door lid: metjenn
@lost68 Ik ook niet. Het is lekker en ik zit er mega vol van! Maar ik vraag me af hoe het uitpakt met buiten de deur eten, of dat een beetje wil, want dat heb ik nog niet gedaan sinds ik zo eet. Ik heb, sinds ik rond de 20 gram koolhydraten eet, geen nieuwe ontstekingen gekregen. Heb me er één dag niet aan gehouden, mede door omstandigheden, en meteen twee dagen pijn en beginnende ontstekingen van gehad. Daarom wil ik ook niet meer cheaten.  
23 feb 20 door lid: metjenn
Als je boven de 25 koolhydraten eet is niet echt meer keto. Dan doe je kha dieet en dan mag je tussen de 40-50 Max dat betekent wel dat je minder vettige dingen mag dan bij keto andere heb je van beide te veel het is of of. Dus meer koolhydraten is minder vet geen keto dus en 20-25 koolhydraten is meer vet en is keto . 
05 mrt 20 door lid: tamara_741
Ja zo ongeveer wat Tamara aangeeft alleen zijn het geen harde getallen maar guidelines. Ketose betekent dat je je lichaam verandert in een systeem wat vet als eerste energie bron aanpakt om te verbranden. En alles erboven is je lichaam ingesteld om koolhydraten te verbranden. Daarbij komt dan dat je wel degelijk vet kunt verbranden natuurlijk als je de juiste hoeveelheden eet en in de juiste macro percentages (per lichaam anders). Kha betekent dus niet per definitie keto.  
05 mrt 20 door lid: AviaMar
Duidelijk! Ik eet dus keto, want bij meer koolhydraten speelt bij mij reuma meer op, heb ik gemerkt. Ik heb vorige week, onder het mom van “af en toe moet kunnen” wel koolhydraten gegeten. Dan gaat het ook heel hard, qua grammen 😱 Daar heb ik drie volle dagen ellende van gehad en besloten dat het me dat dus niet meer waard is. Het enige dat ik me nu langzaamaan af begin te vragen is hoe het straks gaat als ik niet meer af wil vallen? Nu is het een leuke bijkomstigheid, maar hoe ga ik dan genoeg calorieën binnen krijgen? Ik zit zo snel vol...  
05 mrt 20 door lid: metjenn
Ik denk dat je dan wel je koolhydraten moet verhogen maar tot zover dat jij er geen last van krijgt en misschien tussen door wat lekker of grotere porties en dan zou je niet hard afvallen ene keer wat bij andere keer eraf dan zou je redelijk stabiel blijven . Ik ben natuurlijk geen diëtist maar beetje uit eigen ervaring. Heb van eind juli tot januari koolhydraat arm gegeten dus rond 40 gr en ben veel afgevallen en laatste 2 maanden merkte ik dat mij lichaam hier aangewend was geraakt en viel niet meer af was aardig stabiel wat er bij en dan weer eraf. nu ben ik weer keto gaan doen en dan zie ik weet dat ik afval wat ik graag wil. 
05 mrt 20 door lid: tamara_741
Keto is een dieet stijl, levenswijze maar is niet puur ontwikkeld om af te vallen. Dat je snel vol zit is goed op zich. Maar bijhouden van je totale calorieën is belangrijk. Om af te vallen wil je in totaal minder eten dan dat je verbrand en om op gewicht te blijven wil je “net zo veel” eten als dat je verbrand. Dan zul je je dus langzaam moeten gaan aanwennen wat meer te gaan eten ook al zit je vol.. Daar tegen over staat... wat voor koolhydraten je eet waar je last van hebt. Suikers zijn veel negatiever dan langzame koolhydraten en vezels. Of je ik ketose ben kan ik je niet zeggen. Als je het echt wilt weten bestaan er strips die dat kunnen meten.  
05 mrt 20 door lid: AviaMar
Die strips heb ik, als ik me aan 25 gram max houd, kom of blijf ik in ketose. Ik moet inderdaad gaan experimenteren met verschillende koolhydraten. Ik durf nog niet zo goed, omdat het nu heel goed met me gaat. Als ik echt richting ondergrens van gewenst gewicht ga, zal ik wel moeten, denk ik. Maar dan zijn we weer wat verder en wijzer. Ik blijf hier op FS heel goed opletten 😉 
05 mrt 20 door lid: metjenn
Waarom? De voordelen wegen niet op tegen de nadelen, als ik voor mezelf spreek. Ik wil nooit meer terug. Ken je de site the new food? 
05 mrt 20 door lid: Lost68
@lost68 Ik wil nu al niet meer terug, hoor! De boeken van TheNewFood heb ik inderdaad. Ik moet alleen nog even de tijd gaan vinden om alle delen te lezen. Ik heb wel begrepen dat in de boeken een soort “tweede fase” staat, met iets meer koolhydraten? Ik ben dan alleen zo bang dat ik weer meer last krijg van m’n reuma. Dat gaat op dit moment zó geweldig. Ik hoop gewoon dat ik op een gegeven moment niet meer afval, eigenlijk.  
05 mrt 20 door lid: metjenn
Meer vet eten ;) en niet bang zijn...gewoon luisteren naar je lichaam...Komt helemaal goed! 
05 mrt 20 door lid: Lost68
maar ik zie net dat je super eet, qua macro's! je eet genoeg vet! 
05 mrt 20 door lid: Lost68
Daar ben ik goed in, vet eten! 😜 Ik ga voorlopig gewoon lekker zo door met eten en blij zijn met hoe ik me voel. Als ik echt zover kom dat ik er niet “tegenop” kan eten en teveel afval, ga ik via m’n arts om een diëtist vragen, denk ik. Want ik ga echt nooit meer terug naar hoe ik eerder at en me voelde, dat staat vast. Misschien maak ik me er ook gewoon te druk over en loopt het wel los 😃 Voelt ook een beetje als drammen, want tien jaar geleden had ik hier een moord voor gedaan! 🙈 Bedankt dat je even meekijkt en denkt!  
05 mrt 20 door lid: metjenn
Nee hoor je dramt niet. Zit je op fb? je hebt daar een groep gezond ketogeen eten en vasten, daar kan je je vraag kwijt als je teveel afvalt. Maar als jij genoeg eet en je goed voelt hoef je je geen zorgen te maken. Vasten schijnt ook erg goed te zijn tegen reuma. Maar dat mag pas als je 8 weken fat adapted bent. 
05 mrt 20 door lid: Lost68
Ga ik ook naar kijken, dankjewel! ☺️ 
05 mrt 20 door lid: metjenn

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


metjenn's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.