Dappere-Dodo's Logboek, 09 aug 19

Lieve mensen🤗 Ik heb een vraagje aan alle veganisten hier. En aan iedereen die mee wil praten natuurlijk!😅 Ik hoop een positieve interessante discussie te creëren. 🥰 In het kort, ik ben een tijd geleden in discussie/gesprek geweest (discussie klinkt negatief, maar is het hier niet) met een vrienden familie en kennissen over veganisme en het drinken van alcohol. Veganisme is wat ik begrepen heb niets eten, drinken en dragen waar dierlijke producten in gebruikt zijn. Er zijn natuurlijk dranken die veganistisch zijn, Máár, een aantal dranken moet geklaard worden, dit gebeurt vaak met o.a. melkeiwit of gelatine, wijn word o.a. melkzuur gebruikt om te ontzuren (klinkt gek), verder word er ook nog wel eens dierlijk stremsel (uit de vissen- of kalverenmaag) gebruikt, honing word ook wel eens toegevoegd. Eigenlijk denk ik dat gist, een organisme, dus het leeft, ook dierlijk is. (maar dat ben ik en 1000000000 mensen verklaren me voor gek) En ik zal vast niet alles genoemd hebben.. 🙄 IF you’re still with me. Mijn vraag is: Hoe staan jullie er tegenover in het drinken van alcohol? Ik weet bijna zeker dat ik op de gist mijn gelijk niet ga halen, maar er blijft nog best wat over.😅 Ik vind overigens alles wat jullie wel of niet zouden doen goed hoor 🥰, ik ben alleen reuze benieuwd waar bij andere grenzen of ideeën liggen. I know i can get a little extreme when i’m commited to something..🙈

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Tessa, “sentient” is in het nederlands voelend/een waarnemingsvermogen hebben. 😉 
10 aug 19 door lid: Dappere-Dodo
Op www.barnivore.com vind je een overzicht van veganistische alcoholische dranken. 
10 aug 19 door lid: Tante Deb
Ik ben vrij strikt in mijn veganisme, ik let op e-nummers, eet niet van een bord waar iets dierlijks op heeft gelegen. Tegelijk besef ik dat honderd procent vegan leven niet haalbaar is (bij de bouw van mijn huis zijn dierlijke materialen gebruikt, zo ook in de tram, bus enzovoorts). 
10 aug 19 door lid: Tante Deb
Ik ben veganist sinds 2 maanden, vooral vanuit gezondheidsoogpunt (cholesterol), maar ook vanwege dierenleed. Ik was al jaren vegetariër. Ik ben niet heel strikt. Over alcohol denk ik niet na. Ik drink doordeweeks niet, in het weekend wel. Geen Baileys 😁 maar wel wijn. 
11 aug 19 door lid: Bijna_60

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Dappere-Dodo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.