Yoo69's Logboek, 16 jun 19

Citroen cake, goddelijk lekker! 25.2 khd
Delen door het aantal plakjes, weet alleen niet of er wat overnlijft, de mannen in huis hebben hem ook ontdekt.

Bekijk Dieet Kalender, 16 juni 2019:
480 kcal Vet: 30,30g | Eiwit: 41,14g | Kolhy: 7,83g.   Ontbijt: Gekookt Ei. Diner: AH Snoeptomaatjes, Jumbo Culinaire Pittenmix, AH Paprika Mix, Lidl Rucola Melange, Kesbeke Augurk, Oldenlander Shoarma. meer...

10 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 22
Reacties 
Lekker!! 
16 jun 19 door lid: dani.p2
ziet er goed uit!! heb je een keto "brood"recept gebruikt als basis ofzo?? 
16 jun 19 door lid: Elfje69
4 eieren 150 gr. Amandelmeel 60 gr. Roomboter 100 gr. Roomkaas 1 citroen waarvan schil en sap gebruikt zijn 1 tl. Bakpoeder 1 tl. Vanille aroma Snufje zout Voor de topping: 125 gr. Mascarpone Zoetstof 1 el. Citroepsap en wat rasp ( ook beetje deco) 
16 jun 19 door lid: Yoo69
Hmmmm, die ga ik zo even opslaan! Roomkaas? Altijd zo'n rekbaar begrip. Welke gebruik jij? MonChou zacht en luchtig? Of zo'n blokje MonChou? Iets anders? 
16 jun 19 door lid: Elfje69
Eigen merk van de Lidl gebruikt deze x 
16 jun 19 door lid: Yoo69
Staat eventueel op flowcarbfood.nl Kha citroencake 175gr en 35 min...  
16 jun 19 door lid: Yoo69
Ok, gewoon van die smeerbare, uit een kuipje zeg maar dus. Ik ga ook nog even op die site kijken, leuk! Ik heb ook al eens een citroencake gemaakt van een keto-broodrecept. Gewoon erythritol en citroenrasp toegevoegd en idd ook frosting erover. Ben echt gek op citroencake 🥺 
16 jun 19 door lid: Elfje69
leuke recepten wel daar, thx :-) 
16 jun 19 door lid: Elfje69
Graag gedaan hoor! Maar daar zitten we hier toch voor, om elkaar te helpen en te steunen. Het is hier leuker dan op facebook 
16 jun 19 door lid: Yoo69
M'n citroencake staat in de oven! Lekker toetje voor m'n visite vanavond! 😋 
17 jun 19 door lid: Elfje69
Heb net foto in mn logboek gezet van mn cake Yoo! 
17 jun 19 door lid: Elfje69
Heb gekeken in je logboek en hij ziet er heerlijk uit. Hoe vond je hem en de visite? Heb gescrold en gescrold maar kwam jou cake niet tegen dus ik reageer hier maar Ellen. Ik heb vanavond ook eej stukje op. 😊 Vind hem echt zo lekker.  
17 jun 19 door lid: Yoo69
ik weet niet wat fs de laatste tijd allemaal doet. ik kan met m'n telefoon wel foto's plaatsen, maar die komen vervolgens nergens te staan 🙄. via webversie lukt het wel, maar met vertraging allemaal 🤷 Enniewee, we vinden m allemaal super, echt een succesnummer! 😋 
17 jun 19 door lid: Elfje69
Ziet er overheerlijk uit. 
18 jun 19 door lid: smr47
Wat een inspiratiebron hier. De cake ga ik ook proberen. Dankjewel 😃 
18 jun 19 door lid: floating-sky
Hij is zo zalig.... ik zeg doen!  
18 jun 19 door lid: Yoo69
Voedingswaarde per 100 gr: (hele unit, incl frosting weegt 700 gr) 332 Kcal 29,3 gr vet 3,6 gr Kh 9,8 gr eiwit 2,2 gr vezels Ingrediënten cake: 150 gr amandelmeel 1 theel (wijnsteen)bakpoeder ā…› theel zout 100 gr (= 1 wikkel) monchou, op kamertemperatuur 60 gr roomboter, op kamertemperatuur 50 gr erythritol 15 ml citroensap 5 ml (1 theel) vanille extract 1 eetl citroenrasp 4 eieren, M Ingrediënten frosting: 120 gr smeerbare roomkaas, op kamertemperatuur (zoals bijv Monchou zacht & luchtig of Philadelphia naturel) 30 gr erythritol ½ eetl citroenrasp 15 ml citroensap klein beetje citroenrasp voor de garnering Verder nodig: klein cakeblik wat bakpapier mixer Bereiding cake: Verwarm de oven voor op 175 graden en zet het cakeblik klaar. Bekleed het blik met bakpapier (een strook in de lengte en één in de breedte) zorg dat het papier ongeveer 1 à 2 cm boven het blik uitsteekt, dan kan je de cake daar straks makkelijk mee uit het blik liften. Meng in een schaaltje het amandelmeel met het zout en bakpoeder goed door elkaar en zet het nog even aan de kant. Mix het blokje monchou met de zachte boter, de erythritol, het citroensap, de vanille en citroenrasp goed door elkaar. Mix dan 1 voor 1 de eieren er doorheen. Doe het volgende ei er steeds pas bij als het vorige helemaal is opgenomen. Doe het amandelmeel mengsel erbij en mix goed door tot een glad beslag. Giet het beslag in het cakeblik en bak m in ca 35 min bruin en gaar. (altijd even in de gaten houden, iedere oven is anders) Als je de cake eruit haalt zal hij er nog wat wiebelig uitzien, dat komt door het type beslag en is normaal. Laat de cake eerst 10 min afkoelen in de vorm, lift m er dan voorzichtig uit en laat m op een rooster volledig afkoelen. Bereiding frosting: Doe alle ingrediënten voor de frosting in een mengkom en mix het -eerst rustig en vervolgens een paar min op hoge snelheid- mooi luchtig. Spatel de frosting pas op de cake als die helemaal koud is, anders glijdt het eraf waar je bij staat. NB: Citroenrasp is echt een essentieel onderdeel, dit máákt de smaak!  
18 jun 19 door lid: Elfje69
(ik was in een royale bui en sneed er "maar" 9 plakken van, dus ca 75 gr per plak, je kan er echter ook makkelijk 12 plakjes van snijden à ca 58 gr) 
18 jun 19 door lid: Elfje69
Goedemorgen Elfje, ik vind jou cake heel erg laag in koolhydraten, amandelmeel dan zit ik er al bijna overheen 😊  
19 jun 19 door lid: Yoo69
Dit is omgerekend naar wat er per 100 gram in zit hè (cake+frosting). Dus toe ie helemaal was afgekoeld heb ik m besmeerd en toen op een weegschaal gezet. De hele cake was 700 gr, dus dan zet ik m in m'n kookboek als "7 porties". Als ik dan een plakje afsnijd weeg ik die en kan ik het gewicht daarvan makkelijk in m'n logboek zetten (oftewel: plakje cake van 60 gr = 0,6 portie). De hele cake bevatte bij mij ongeveer 25 gr Kh 🤷 
19 jun 19 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Yoo69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.