Biene Mays's Logboek, 22 jan 19

carrotcakehavermoutpap uit de Allerhande van de AH - met geraspte wortel,chiazaad,proteinehavermout, melk,kaneel& koekkruiden en walnoten
Dit is echt heel erg lekker en voedzaam.Wat mij betreft een aanrader

Bekijk Dieet Kalender, 22 januari 2019:
998 kcal Vet: 32,68g | Eiwit: 63,01g | Kolhy: 102,03g.   Lunch: Gekookt Ei, Nevo Komkommer met Schil, Nevo Sperziebonen Gekookt, Lidl Bloemkool Rijst, Sajoerboontjes, Conimex Pinda Satesaus, Conimex Marinademix Saté, Ajam paniki. Diner: Verstegen Kaneel, AH CHIAZAAD Thuis, Alesto Walnoten, Wortelen, Milbona Halfvolle Melk 1,5% Vet, Quaker Proteïne Havermout. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
370 kcal 15 gram vet 36.5 gram koolhydraten en 16.65 gram eiwitten - het vult enorm goed. Ik kon het bijna niet opeten terwijl ik behoorlijk wat naar binnen kan werken.  
22 jan 19 door lid: Biene Mays
oh ja en 1 kom pap heeft 13 gram vezels, niet slecht hè. Dat haal je met twee sneetjes volkorenbrood volgens mij niet. 
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Ik vind het zo jammer dat ik geen havermoutpap lust :-( 
22 jan 19 door lid: Elfje69
yammie yammie 
22 jan 19 door lid: snoezeloes79
@ ELFJE havermoutpap is juist zo heerlijk comfortfood en je kan ermee variëren omdat het neutraal van smaak is. Ik zou het nog een keer proberen als ik jou was. Het hangt ook heel erg af van de bereiding. Bij mijn man bijvoorbeeld blijft is de pap dik en korrelig van structuur omdat hij weinig vocht toevoegt en minder lang kookt waardoor gewoon de lepel blijft steken in zijn dikke pap.Ik kook eerst gedeeltelijk met water eb voeg vervolgens melk toe en kook het dan nog langer waardoor het een zachte romige pap wordt die op dikke vla lijkt.Door de toevoeging van chiazaad wordt het nog meer als puding.Vervolgens kun je vanilleextract, kaneel koekkruiden maplesiroop, chocolade etc toevoegen diverse combinaties fruit en noten waardoor het eigenlijk net een toetje wordt.Als je net van melk houdt geeft kokosmelk ook een romige smaak of amandelmelk misschien. Je moet gewoon een beetje experimenten met de structuur. Stevig met een bite of romig & zacht.Het is allemaal mogelijk. Geef het nog een kans😉 
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Sorry vooralle spelfouten.🤣 
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Ik heb vorige week met Brinta ontbeten super lekker en vult voor mij even erg goed maar na een uur heb ik weer mega honger... zo jammer vind het zo lekker!!! 
22 jan 19 door lid: debbiestaps
Havermoutpap heeft een lagere glychemische index dan BRINTA waardoor je bloedsuikerspiegel laag blijft en de voeding langzaam afgeeft en je daardoor langer verzadigd voelt. 
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Havermoutpap heeft een lagere glychemische index dan BRINTA waardoor je bloedsuikerspiegel laag blijft en de voeding langzaam afgeeft en je daardoor langer verzadigd voelt. 
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Hmmm, je hebt me bijna overgehaald met je enthousiasme Biene... Maar het is een diepgeworteld trauma 🤭. (Ik las net al Brinta en moest net niet kokhalzen) Eet jij je havermoutpap dan warm? Of laat je het afkoelen? 
22 jan 19 door lid: Elfje69
Brinta appel kaneel zo lekker... Miss moet ik dan de havermout eens proberen....  
22 jan 19 door lid: debbiestaps
@ ELFJE ik lust ook geen Brinta, havermout is neutraal van smaak .gewoon lamg genoeg koken en melk of vetye kokosmelk toevoegen. Ik vind het lauwarm hetl lekkerst .Maak er een feestje van. Ik ben bijvoorbeeld dol op de combinatie met peer,blauwe bes,kaneel ,chiazaad of gebroken lijnzaad en als topping een heerlijke granola of gehakte noten.Als je het zoeter wil bedruppelen met maple syrup. ( suikervrij natuurlijk) Geef het gewoon een kans. Ik koop graag de proteïne havermoutpap van Quaker maar als je geen extra eiwitten nodig hebt is die van Zonnatura ook prima.  
22 jan 19 door lid: Biene Mays
Biene, ik ga me er mentaal op voorbereiden! Als ik zover ben breng ik je ZEKER op de hoogte!! ff in de categorie stomme vragen: hoeveel melk op hoeveel havermout? En wat is "lang koken"? Half uurtje ofzo? 
22 jan 19 door lid: Elfje69
@elfje ik doe altijd 40 gram blauwe besjes, 40 gram banaan, 35 gram havermout en 160 gram melk. Alles bij elkaar in een kom en dan 2 min. In de magnetron (800 watt) 
22 jan 19 door lid: snoezeloes79
@ ELFJE in de zakjes van de proteïne havermoutpap van Quaker zit 37,7 gram .daar doe ik op gevoel heet kokend water bij en kook dat 3 minuten in de magnetron. Vervolgafspraak roer ik ca 100 ml melk bij en kook het nog eens 3 minuten in de magnetron. In een pan wordt het resultaat nog beter omdat je tijdens het koken kunt roeren maar daar heb ik geen geduld voor. Vervolgens 10 tot 15 gram chiazaad en even laten staan ,zo wordt de pap weer iets dikker en dan kan je nog evt extra warme melk toevoegen. Zo doe ik dat.1 kleine peer in stukjes,100g blauwe bessen ,niet te ziunig zijn kaneel , lekkere granola en/ of gehakte noten of amandelschaafsel bovenop en smullen maar.  
23 jan 19 door lid: Biene Mays
Hmmm, ik heb geen magnetron, maar ik begrijp het idee... Ik ga het laten bezinken... Wordt vervolgd 🙄 
23 jan 19 door lid: Elfje69
@Elfje, ik begrijp je trauma, dat heb ik zelf ook. Voor alle soorten pap/vla etcetera want lust geen melk. Durf dit niet dus te proberen....  
23 jan 19 door lid: MargreethT
Ik heb het vanmorgen geprobeerd voor is her ook geen succes🙈 
23 jan 19 door lid: debbiestaps

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.