Theopipo's Logboek, 06 jul 18

Onze weegschaal is kapot en nu krijg ik zo'n luxe die je vet en spiermassa meet van 78 euro cadeau van mn moeder, omdat ze vindt dat ik zo goed bezig ben! 🤗blij mee! Hij moet nog binnen komen, ben benieuwd!

Bekijk Dieet Kalender, 06 juli 2018:
72 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Zo'n weegschaal geeft een leuke indicatie van welke kant je op gaat. Echter geen exacte percentages, wel exact gewicht ... mits die ook (meestal) heel stabiel en elke keer op dezelfde plek staat. 
06 jul 18 door lid: Tijmpje
Ja ik weeg altijd op dezelfde plek en op hetzelfde tijdstip. Heb je zelf ook zo'n weegschaal? Mn bmi wordt er ook op berekend, das ook handig.  
06 jul 18 door lid: Theopipo
Je heb zelf ook zo'n weegschaal. Gemerkt dat dit dus geen exacte percentages geeft, en anderen hier hebben dezelfde ervaring.  
07 jul 18 door lid: Tijmpje
Das wel jammer. Je moet die cijfers dan met een korreltje zout nemen dus. Op de lange termijn kan je vast wel verschil zien.  
07 jul 18 door lid: Theopipo
Nee is idd niet secuur. Mijn vetpercentage is de ene dag 25% en de volgende 30. Ligt er aan hoeveel mijn vochtgehalte is. 
07 jul 18 door lid: Mijntje2009
Maar dat is toch niet zo erg! Alle waarden die afgeleid zijn van je vochtpercentage zullen van dag tot dag schommelen (of zelfs met meerdere metingen achterelkaar). Zolang de cijfers maar de juiste trend aangeven over een periode van 1 a 2 weken. De BMI is trouwens wel exact. Daarnaast is het idee van een gewicht hebben eigenlijk te simplistisch. In werkelijkheid doorloopt je lichaam elke dag en de hele dag door een heleboel gewichten afhankelijk van wat je eet, drinkt, transpireerd, ontlasting enz... en dat geldt helemaal voor de hoeveelheid vocht in ons lichaam, waarop de vet/spiermassa wordt berekend. Dat blijven altijd benaderingen, dus neem meet elke dag, maar neem de schommelingen voor lief en kijk erdoor heen naar de trend. Ik heb in ieder geval een hoop plezier van mijn weegschaal, en ik hoop dat jij ook zal hebben 🙂! 
07 jul 18 door lid: wvdzwart
Ik zei al: "een leuke indicatie van welke kant je op gaat.". 
07 jul 18 door lid: Tijmpje
@wvdzwart: dankje! @tijmpje: precies het geeft je wel een idee ervan @mijntje: is het dan hoe meer vocht hoe hoger het vetpercentage?  
07 jul 18 door lid: Theopipo
Net andersom, vetmetingen op weegschalen werken meestal door een kleine stroom door je lichaam te sturen en de weerstand (of geleiding) te meten. Hoe meer vocht hoe lager de weerstand en hoe hoger de geleiding. Vet en water kunnen chemisch niet combineren. Water (vocht) zorgt voor geleiding, dus het is alles wat niet vetmassa heeft dat voor de geleiding zorgt. Dus hoe hoger je vochtpercentage, hoe lager je vetpercentage en meestal, als het erop zit hoe hoger je spiermassa (dit omvat meestal ook alle organen en vocht in darmen enz...). Mijn weegschaal schat ook nog botmassa in, maar die varieert niet veel. 
07 jul 18 door lid: wvdzwart
Hier precies zo als bij wvdzwart. Hoe meer vocht, hoe minder vet en hoe meer spiermassa. Botmassa is zelfs 1/10e minder bij hoger vochtgehalte.  
07 jul 18 door lid: Tijmpje
Ik snap het!  
07 jul 18 door lid: Theopipo
Nee precies andersom. Als mijn vochtpercentage lager is is mijn vetpercentage hoger en andersom. Ik zit meestal rond de 25% en mijn vochtpercentage is meestal 54% dus dat houd ik maar aan... 
07 jul 18 door lid: Mijntje2009
Bij mij werkt mijne wel prima , hou ik vocht vast dan laat ie dat ook zien en m’n vet percentage ging heel steady naar beneden. Geeft ook aan hoeveel kcal ik zou moeten eten en wat het ideale gewicht zou zijn 
07 jul 18 door lid: lgreinerart
Alleen was die maar €20 
07 jul 18 door lid: lgreinerart
Mijntje, dat is precies wat er gezegd is, alleen zeg jij het andersom.  
07 jul 18 door lid: Tijmpje
Ik heb er ook eentje sinds een week, merk wel dat de metingen elke dag dicht bij elkaar liggen. Ik heb er €25,- voor betaald, zal de aankomende week alle waardes even noteren en kijken of er inderdaad een baste trend in zit. Mijn vet percentage zou 22,5% zijn, vind ik wat laag naar mijn idee zou het hoger moeten zijn. 
07 jul 18 door lid: Marvin de Groot
Tijmpje ik reageerde op de vraag van theopipo....  
07 jul 18 door lid: Mijntje2009
Zag jullie berichten pas later... sorry hoor pffff 
07 jul 18 door lid: Mijntje2009
superlief van je moeder. ga zo door! 😊 
07 jul 18 door lid: adff

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Theopipo's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.