Elfje69's Logboek, 07 jun 18

"flatbread" gebakken voor bij de bbq. van kikkererwtenmeel, dus Kh-vriendelijk en glutenvrij. ben benieuwd, het ruikt zalig iig!

Bekijk Dieet Kalender, 07 juni 2018:
1662 kcal Vet: 95,80g | Eiwit: 101,13g | Kolhy: 85,98g.   Ontbijt: AH Aardbeien, Funksjonell Sukrin Gold, Alesto Mixed Nuts, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Milbona Turkse Yoghurt, Konings Magere Naturel Kwark. Lunch: AH Gebroken Sperzieboontjes, Zwagerman Gerookt Ontbijtspek, Maaltijdsalade, Avocado-Ei. Diner: Remia BBQ Saus, Bieze Tzaziki Saus, Kippenvleugel, Kip Braadworst, AH Aubergine, Brood enzo, Socca Flatbread, AH Jumbo Garnalen, Olijfolie, AH Rode Uien, Kippenvleugel. Snacks/Andere: Fat Bombs, Peanutbutter fudge, AH Blauwe Bessen Diepvries, Desserts, Aardbeien-rabarbersaus, Milbona Turkse Yoghurt. meer...
2028 kcal Activiteit: Fitbit - 24 uren. meer...

17 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Oeh, heerlijk ziet het eruit. Mag ik het recept? 
07 jun 18 door lid: ramonaderidder
Ramonaderidder, ik schrijf m straks ff uit en dan kopieer ik m hieronder. Hij was echt héél lekker!😋 
07 jun 18 door lid: Elfje69
Dank je!😀 
07 jun 18 door lid: ramonaderidder
Ingrediënten 130 gr kikkererwtenmeel ½ theel himalaya zout ½ theel grof gemalen peper ½ theel (wijnsteen)bakpoeder 200 ml water 30 ml olijfolie 15 gr groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden verse tijm, de blaadjes van 3 takjes extra olijfolie (spray is makkelijk) Bereiding 1. Zeef het kikkererwtenmeel boven een mengkom en roer hier vervolgens peper, zout en bakpoeder doorheen. 2. Meng al roerende het water er gped doorheen en daarna de olijfolie. Het wordt echt een beslag, geen deeg, dus niet schrikken ;-) 3. Roer nu de plakjes olijf en de tijmblaadjes er doorheen. Dek de schaal af en laat het rusten. Minimaal een half uur, maar langer mag ook.  
07 jun 18 door lid: Elfje69
4. Verwarm de oven voor en zet een 26cm-28cm doorsnee vorm klaar (ik gebruik een stalen pan die in de oven mag, maar een pizzapan-vorm kan ook. Doe een beetje olijfolie in de pan/vorm. Als de oven op temp is de pan/vorm er 5 min inzetten. Dan eruit halen, het beslag erin gieten en weer in de oven zetten. Bak het brood ca 10-12 min. 5. Haal m uit de oven, bespray of sprenkel m met nog een beetje olijfolie en strooi er een klein beetje (gedroogde) tijm en of grof zeezout overheen. 6. Zet m nu nog heel even terug in de oven, op de hoogste rekstand en zet de grill vol aan. hij zal nu echt een beetje “aanbakken/blisteren”. Klaar! Het lekkerst als je m meteen serveert. Tips Je kan ook rozemarijn gebruiken ipv tijm, maar niet teveel want dan kan het een beetje “medicinaal” gaan smaken. Macro’s per portie bij 3 porties: Kcal 248 Vetten 11,3 gr Koolhydraten 19,9 gr Eiwit 9,5 gr  
07 jun 18 door lid: Elfje69
(als je een 30 cm ronde vorm gebruikt korter bakken, anders bakt ie teveel door. dan is 9-10 min genoeg) 
07 jun 18 door lid: Elfje69
Dat ziet er heel goed uit 😋! 
07 jun 18 door lid: Marijke@@
weer een heerlijk recept om uit te proberen, bedankt Elfje 😋👌👍 
07 jun 18 door lid: Biene Mays
Biene Mays, dat vind ik nou van jouw Oostenrijkse kwarkbollen! Die wil ik ook zeker gaan maken!! 😋 
07 jun 18 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Elfje69's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.