"flatbread" gebakken voor bij de bbq. van kikkererwtenmeel, dus Kh-vriendelijk en glutenvrij. ben benieuwd, het ruikt zalig iig!
|
1662 kcal
|
Vet: 95,80g | Eiwit: 101,13g | Kolhy: 85,98g.
Ontbijt: AH Aardbeien, Funksjonell Sukrin Gold, Alesto Mixed Nuts, Smaakt Gebroken Lijnzaad, Milbona Turkse Yoghurt, Konings Magere Naturel Kwark. Lunch: AH Gebroken Sperzieboontjes, Zwagerman Gerookt Ontbijtspek, Maaltijdsalade, Avocado-Ei. Diner: Remia BBQ Saus, Bieze Tzaziki Saus, Kippenvleugel, Kip Braadworst, AH Aubergine, Brood enzo, Socca Flatbread, AH Jumbo Garnalen, Olijfolie, AH Rode Uien, Kippenvleugel. Snacks/Andere: Fat Bombs, Peanutbutter fudge, AH Blauwe Bessen Diepvries, Desserts, Aardbeien-rabarbersaus, Milbona Turkse Yoghurt. meer...
|
|
Reacties
Oeh, heerlijk ziet het eruit.
Mag ik het recept?
07 jun 18 door lid: ramonaderidder
|
Ramonaderidder, ik schrijf m straks ff uit en dan kopieer ik m hieronder. Hij was echt héél lekker!😋
07 jun 18 door lid: Elfje69
|
07 jun 18 door lid: ramonaderidder
|
Ingrediënten
130 gr kikkererwtenmeel
½ theel himalaya zout
½ theel grof gemalen peper
½ theel (wijnsteen)bakpoeder
200 ml water
30 ml olijfolie
15 gr groene olijven zonder pit, in plakjes gesneden
verse tijm, de blaadjes van 3 takjes
extra olijfolie (spray is makkelijk)
Bereiding
1. Zeef het kikkererwtenmeel boven een mengkom en roer hier vervolgens peper, zout en bakpoeder doorheen.
2. Meng al roerende het water er gped doorheen en daarna de olijfolie. Het wordt echt een beslag, geen deeg, dus niet schrikken ;-)
3. Roer nu de plakjes olijf en de tijmblaadjes er doorheen. Dek de schaal af en laat het rusten. Minimaal een half uur, maar langer mag ook.
07 jun 18 door lid: Elfje69
|
4. Verwarm de oven voor en zet een 26cm-28cm doorsnee vorm klaar (ik gebruik een stalen pan die in de oven mag, maar een pizzapan-vorm kan ook. Doe een beetje olijfolie in de pan/vorm. Als de oven op temp is de pan/vorm er 5 min inzetten. Dan eruit halen, het beslag erin gieten en weer in de oven zetten. Bak het brood ca 10-12 min.
5. Haal m uit de oven, bespray of sprenkel m met nog een beetje olijfolie en strooi er een klein beetje (gedroogde) tijm en of grof zeezout overheen.
6. Zet m nu nog heel even terug in de oven, op de hoogste rekstand en zet de grill vol aan. hij zal nu echt een beetje “aanbakken/blisteren”. Klaar! Het lekkerst als je m meteen serveert.
Tips
Je kan ook rozemarijn gebruiken ipv tijm, maar niet teveel want dan kan het een beetje “medicinaal” gaan smaken.
Macro’s per portie bij 3 porties:
Kcal
248
Vetten
11,3 gr
Koolhydraten
19,9 gr
Eiwit
9,5 gr
07 jun 18 door lid: Elfje69
|
(als je een 30 cm ronde vorm gebruikt korter bakken, anders bakt ie teveel door. dan is 9-10 min genoeg)
07 jun 18 door lid: Elfje69
|
Dat ziet er heel goed uit 😋!
07 jun 18 door lid: Marijke@@
|
weer een heerlijk recept om uit te proberen, bedankt Elfje 😋👌👍
07 jun 18 door lid: Biene Mays
|
Biene Mays, dat vind ik nou van jouw Oostenrijkse kwarkbollen! Die wil ik ook zeker gaan maken!! 😋
07 jun 18 door lid: Elfje69
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Elfje69's Gewicht Geschiedenis
|