brigensam's Logboek, 03 jun 18

wat is het nou het verschil tussen een gewone aardappel en een zoete aardappel ?

   Ondersteun   

Reacties 
Ik ben eigenlijk niet zo’n groentenkenner, maar ik dacht dat de zoete aardappel gewoon een ander ras was. Misschien zelfs meer een soort wortel dan een aardappel. 
03 jun 18 door lid: wvdzwart
Uhm.. die zoete aardappel is zoeter. Lijkt inderdaad erg op wortel qua smaak. Zoete aardappels zijn eigenlijk geen aardappels maar knollen. Qua voedingswaarden zitten ze best dicht bij elkaar, maar de zoete aardappel bevat meer anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Zoete aardappelen worden ook sneller in de darmen omgezet in suiker en opgenomen in het lichaam (wat dan uiteindelijk zorgt dat je het sneller weer gebruikt, niet opslaat als vet, en dat je dus sneller afvalt). 
03 jun 18 door lid: ubes
Ik weet niks qua voedingswaarde maar het is inderdaad een hele zoete aardappel, ik vind het heerlijk om er frietjes van te maken en die in de oven te bakken 😍 
03 jun 18 door lid: n3nss
Is ook superlekker om er plakken van te snijden (met peper/chilipoeder oid) en op de bbq te gooien..  
03 jun 18 door lid: ubes
Oeh dat klinkt ook goed ja! @Ubes 
03 jun 18 door lid: n3nss
Ok super bedankt, fijn dat er reacties,zijn het was geen grapje hihi ;). De waardes koolhydraden zijn dus het zelfde bijna maar anders en gezonder. Ik ben wel benieuwd en als je er sneller van af valt gaal ik het wel proberen thnxx :) 
04 jun 18 door lid: brigensam
Het is geen wondermiddel natuurlijk.... Het idee is dat je dit inpast in een volledig gezond voedingspatroon en dat het in dat geheel die werking heeft.. als al die andere dingen ook hun werk doen.. je kunt niet op alleen zoete aardappels leven tenslotte.. 
04 jun 18 door lid: ubes
Hahaha ja dat snap ik, ik heb hem gehaald. Vind het wel leuk steeds meer verdiepen in eten. Zo gevarieerd heb ik nog nooit gegeten en ja af en toe een gebakken aardappel neem ik ook hoor thnx :) 
05 jun 18 door lid: brigensam

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


brigensam's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.