Biancano1984's Logboek, 02 jun 18

Ik wil eigenlijk wel wat meer vezels binnen krijgen dus ik heb gebroken lijnzaad gekocht.. maar ben eigenlijk een beetje inspiratieloos heeft iemand tips waarin ik lijnzaad kan gebruiken?

Bekijk Dieet Kalender, 02 juni 2018:
1642 kcal Vet: 46,80g | Eiwit: 115,41g | Kolhy: 186,41g.   Ontbijt: Koffie, Jumbo Bloemen Honing, Plus Volkoren Graanontbijt, Landhof Halfvolle Melk, AH Diepvries Frambozen, Leidingwater. Lunch: Zonnatura Brandnetel Thee, Cherrytomaten, Plus Belegen Kaas 30+, Gekookt Ei, Stegeman Filet Americain Naturel, Campina Botergoud Ongezouten Grasboter, Speltbroodje. Diner: Leidingwater, Jumbo Woksaus Sweet Chili, Sperziebonen, Plus Biefstukreepjes Naturel . Snacks/Andere: Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Zuivelmeester Milde Halfvolle Roeryoghurt , AH Mango Gesneden, Leidingwater, Zonnatura Brandnetel Thee, Leidingwater, Aldi Gegrilde Kipfilet, Nevo Komkommer met Schil . meer...
3013 kcal Activiteit: Wandelen (Langzaam) - 3 km/h - 3 uren en 46 minuten, Fietsen (Langzaam) - 18 km/h - 15 minuten, Rusten - 11 uren en 59 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

4 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik gooi het standaard door de yoghurt, als ik geen yoghurt eet door de smoothie. 
02 jun 18 door lid: elntien
Ik gebruik 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 eetlepels musli met yoghurt. Voor de lunch doe ik er ook nog een stuk fruit doorheen.  
02 jun 18 door lid: DvO@
je kan er ook hele lekkere koekjes van maken! beetje lijnzaad in een bakje wat water erbij tot het een beetje slijmerig is dan wat geraspte kaas erdoor, uitstrijken op een bakpapiertje en 2 minutem in de magnetron 👌 
02 jun 18 door lid: joanssecret
Lijnzaad is goed omdat het harde schilletje in de darmwand 'prikt' en deze zodanig stimuleert. Met mate gebruiken dus. Wil je ook gebruik maken van de goede natuurlijke olie die in de kern zit (aanrader), dan kan je'm gebroken gebruiken. Zonder breken kan je lichaam niet aan die olie door het harde onverteerbare schilletje. Tip: breek (vijzel of maal) je lijnzaad vlak voor gebruik. Wanneer de olie in de kern wat langer in contact komt met zuurstof word het nl. ranzig, kan je lichaam er niks meer mee en vormt het zelfs een nadelige belasting. 
02 jun 18 door lid: Tijmpje
Bedankt voor de tips 
02 jun 18 door lid: Biancano1984
kijk ff in mijn logboek, ik maak er vaak kaas-uien-pizzabroodjes mee, echt heerlijk! ik zet het recept altijd onder de foto :-) 
02 jun 18 door lid: Elfje69
op pinterest staat ook een lekker recept lijnzaad crackers 
02 jun 18 door lid: kittybas
Elfje69 die zit er erg lekker uit! Ga ik ook een keer proberen.. moet niet te vaak jou logboek gaan bekijken daar krijg je honger van 😉 staan wel erg veel lekkere dingen op! 
02 jun 18 door lid: Biancano1984
Biancano1984, dan zou ik er vooral wel vaker kijken! Voorlopig ben ik 35 kg kwijt en stabiel 😉 
02 jun 18 door lid: Elfje69
Elfje69 heel knap hoor! Ik was voor 3 jaar geleden ook 30 kilo afgevallen.. bleef er ook goed af.. maar sinds dit jaar augustus gestopt met roken.. niet op de weegschaal gestaan dacht eerst mijn focus op het stoppen met roken.. stomste fout ooit.. dacht dat het nog wel mee viel 🤭25 er weer bij op..  
02 jun 18 door lid: Biancano1984
Biancano, gloeiendegloeiende.... Ik hoef je niet op je flikker te geven want dat heb je zelf net gedaan, maar djiezus, wat zonde!! Van augustus tot nu 25 kg erbij.... Auw... Ok, ik ga je niet bestraffend toespreken, maar ik hoop wel motiverend 🤗. Raap jezelf bij elkaar!! Ten eerste, je bent gestopt met roken, dat is fantastisch!! Maar vanaf nu dus niet meer je wegingen overslaan. Of je het nou iedere dag doet of 1x per week, DOEN! Niet minder dan 1x per week, hou jezelf scherp, hou jezelf eerlijk! Heb je een plan?! Een plan is belangrijk! 😊 
02 jun 18 door lid: Elfje69
Nog een aanvullende vraag voor de expert. Zelf doe ik zemelen in Mn yoghurt, maar dat vind ik wat saai. Wat is naast de oliën verder nog een voordeel van lijnzaad? En kan je gebroken lijnzaad ook van tevoren in je yoghurt doen (ik maak Mn ontbijt sochtend klaar, en ontbijt op het werk) of wordt de yoghurt dan ranzig?  
02 jun 18 door lid: Undecim
Elfje69 mijn plan is wegen elke dag.. ik merk dat mij dat scherp houd.. ook als het wat schommelt Kan ik daar wel tegen.. mijn plan was 1500 kcal maar hoorde gisteren dat dat te weinig was.. dus probeer nu 1700 kcal.. moet zeggen dat ik er moeite mee heb om te halen maar moet ook niet te snel afvallen dan zit het er zo weer bij op.. ik heb ook een half jaar met een blessure gekampt dit jaar waardoor ik niet kon rennen dat heeft er ook wel ingehakt.. gelukkig nu weer fit en lekker aan het sporten💪 Ik heb er wel weer vertrouwen in en voel me veel fitter de afgelopen weken door de gezonde voedingsstoffen..  
02 jun 18 door lid: Biancano1984
Ik weet niet wie de expert is, maar als ik je ook antwoord mag geven...?🙈 Ik koop al jaren gebroken lijnzaad, want ik ben te lui om het iedere dag te malen/vijzelen... Ik heb nog nooit last gehad van "ranzigheid" en ik gooi het ook gewoon rustig een dag van te voren al ergens door. Los van de gunstige werking op de darmen vind ik gebroken lijnzaad ook lekker qua structuur 👍 
02 jun 18 door lid: Elfje69
Biancano, klinkt als een strak plan. laat je niet gek maken door de bmr-maffia 😂 Zo snel val je niet te pletter en het bestaan van de spaarstand is al lang door hele serieuze wetenschappers ontkracht 😉 (nu hoop ik niet dat dat hier gelijk weer tot een ellenlange discussie gaat leiden, want daar doe ik nooit aan mee hoor 😂) 
02 jun 18 door lid: Elfje69
@Undecim...het rottige is dat je die ranzigheid dus nooit proeft omdat je nooit meer dan een eetlepel per dag/per keer tegelijk gebruikt en dit ook nog vermengd met andere ingrediënten, dus dat is logisch. Ik heb mbt jouw vraag geen bewezen antwoord maar ik denk dat in een bereiding waarin zuurstof geen vat heeft op het gebroken lijnzaad, het mss niet zo' n vaart loopt. 
02 jun 18 door lid: Tijmpje
Ik had jouw inderdaad onder een van de experts geschaard, elfje. 😉 bedankt. Ik denk dat ik inderdaad ook overstap op de gebroken lijnzaad, want aan zemelen beleef ik weinig lol 😂  
02 jun 18 door lid: Undecim
Oké bedankt Tijmpje! 
02 jun 18 door lid: Undecim
😉 
02 jun 18 door lid: Elfje69
Graag gedaan. 
03 jun 18 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biancano1984's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.