oma angie's Logboek

21 tot 25 van 44
Pagina:   Vorige  1   2   3   4   5   6   7   8   9  Volgende

16 maart 2020

Gewicht: Tot nu toe verloren: Nog te gaan: Dieet gevolgd:
112 kg 8 kg 12,1 kg Redelijk Goed
   Reactie Toevoegen Gewichtsafname van 0,8 kg per week

14 maart 2020

ik schrok me wezeloos, na goed en gezond te hebben gegeten dacht ik, even op de weegschaal...en jawel pondje erbij. en nu noteer ik hem niet want de " ons moeke " is op bezoek en dat is de schuldige....normaal gesproken had ik er weinig last van ( lees gaf ik eraan toe), maar nu ik aan het lijnen ben wil ik bijna de kalk van de muur vreten....ik heb honger en zin in ongezond eten met vooral veel suiker en zout.
maar ben eigenlijk ook trots op mezelf. ik heb er nog niet aan toe gegeven!!
maar ow wat heb ik zin in ern reep tonny chocolony of zak paprika chips 🤯
Dat je je zwaarder voelt tijdens of vlak voor je menstruatie, hoeven we je waarschijnlijk niet meer vertellen. Hoeveel je aankomt, is per persoon verschillend. De ene vrouw zal er niks van merken, terwijl de andere tot wel 2,5 kilo extra gewicht meedraagt aan het einde van haar cyclus. Heb je je weleens afgevraagd hoe het komt dat je broek tijdens deze dagen ineens veel strakker zit?
Eigenlijk is er maar één oorzaak: je houdt vlak voor je menstruatie meer vocht vast dan de rest van de maand. Het slechte nieuws is, dat dat meer oorzaken heeft. Het goede nieuws: na je ongesteldheid zullen de extra kilo’s vaak vanzelf weer verdwijnen…

Dit zijn de grootste veroorzakers van de vochtophoping tijdens je menstruatie.
1. Hormonen

Tijdens het laatste deel van je menstruatiecyclus is het oestrogeengehalte op z’n hoogst. Wanneer de levels van dat hormoon hoog zijn, houdt je lichaam meer vocht vast, wat ervoor zorgt dat jij een opgeblazen gevoel hebt. Ook de toename van het hormoon progesteron tijdens je menstruatie kan daaraan bijdragen. Gelukkig dalen je hormoonspiegels aan het einde van je ongesteldheid, waarna ook de extra kilo’s die dat veroorzaken, gelijk zullen verdwijnen.

2. Eetbuien

Veel vrouwen hebben tijdens of vlak voor hun menstruatie een grotere drang naar suikerrijke of zoute producten. Naast het feit dat dat sowieso niet de de beste voedingsmiddelen zijn als je je lichaamsgewicht binnen de perken wilt houden, zorgen die stoffen er ook nog eens voor, dat je lichaam meer vocht opslaat.

3. Cafeïne

Hoewel het tegenstrijdig klinkt, is het goed om veel te blijven drinken wanneer je lichaam de neiging heef om veel vocht vast te houden. Toch moet je wel uitkijken met wat je drinkt. Wanneer je tijdens je menstruatie koffie of andere cafeïnehoudende dranken drinkt, kan dat namelijk juist zorgen voor een opgeblazen gevoel. Die kans is bovendien bij koolzuurhoudende cafeïnedrankjes, zoals cola, twee keer zo groot. “Sommige vrouwen denken dat koolzuurhoudende dranken hydrateren”, zegt Sara Twogood, assistent-specialist verloskunde en gynaecologie. ‘Maar ze verergeren de klachten juist alleen maar. Vooral doordat frisdranken meestal ook een bron zijn van toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen, wat juist zorgt voor een opgeblazen gevoel.”
Wil je vochtophopingen tijdens je menstruatie minimaliseren? Dan kun je suiker, zout en cafeïne dus het beste vermijden. Daarnaast zouden bepaalde voedingssupplementen, zoals vitamine B en magnesium, kunnen helpen om het opgeblazen gevoel en andere menstruatieklachten te verminderen.

10 maart 2020

Gewicht: Tot nu toe verloren: Nog te gaan: Dieet gevolgd:
112,7 kg 7,3 kg 12,8 kg Redelijk Goed
   Reactie Toevoegen Gewichtsafname van 0,5 kg per week

04 maart 2020

Gewicht: Tot nu toe verloren: Nog te gaan: Dieet gevolgd:
113,1 kg 6,9 kg 13,2 kg Redelijk Goed
   Reactie Toevoegen Gewichtsafname van 1,4 kg per week

02 maart 2020

Gewicht: Tot nu toe verloren: Nog te gaan: Dieet gevolgd:
113,5 kg 6,5 kg 13,6 kg Redelijk Goed
   Reactie Toevoegen Gewichtsafname van 4,2 kg per week


oma angie's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.