Gerrika G's Logboek, 25 jul 23

Pff het lukt voor geen meter om fatsoenlijk te eten momenteel, of het nou komt omdat ik ongesteld ben of te moe ik heb er ff geen zin meer in 🙄.

23 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik ben zó jaloers op vrouwen die A. Een regelmatige cyclus hebben van 1x per maand. (Of minder) B. Waarbij de pil oid helpt, en doet wat het zou moeten doen. Ondanks een eventuele doorbraak. C. Die maar weinig pijn of bloed verlies hebben. Of er in ieder geval een helpende oplossing voor hebben. D. Waarbij het korter dan 10 dagen duurt. E. Of al het bovenstaande. 😵‍💫😂 
26 jul 23 door lid: Dappere-Dodo
Sterkte dames ❤️ 
26 jul 23 door lid: Dappere-Dodo
hier ook aan de pil om de hormonen in bedwang te houden. ik stond een week voor mijn menstruatie al op de kop, dan 10 dagen ziek, dan weer een week om de hormonen op orde te krijgen en met een beetje mazzel had ik een weekje rust 🙈 mijn dochter van 13 net zo (met zware depressieve gevoelens) en die is nu ook aan de pil. voor ons is het een redding. ik slik em zelf ook nog eens door, dus al in geen jaren ongesteld geweest. ik mis het niet. de cyclus zie ik nog wel terug in mijn gewicht. 1 week per maand blijf ik hangen.  
26 jul 23 door lid: choekzema
Ik weet er alles van want oh oh wat heb ik jarenlang geleden! Ik had een hele korte cyclus, eenmaal per drie weken ongesteld en de dag ervoor en de eerste twee dagen waren hel. Zoveel buikpijn, hoofdpijn en malaise dat ik me af en toe noodgedwongen moest ziekmelden. Thuis in bed met warme kruiken op mijn buik en pijnstillers. Uiteindelijk kreeg ik een gouden tip die ik graag wil delen.  
26 jul 23 door lid: Trijntje J
Kom maar door! 
26 jul 23 door lid: keto_danny
Ik ben nu wel benieuwd naar je tip!  
26 jul 23 door lid: Dappere-Dodo
Hopelijk voel je je snel beter 🍀 De overgang is ook geen lolletje dames 😩 ook al is het niet meer ongesteld worden heel fijn, zeker met jullie klachten 😬 Wat chocola betreft, ik heb het niet meer in huis. Als het er is dan kan ik het vaak niet laten. Zelfs nu ik er aan denk krijg ik al zin. 
26 jul 23 door lid: PeetjePuk
@Trijntje Ik brn ook benieuwd. Mijn dochter heeft ook veel last. 
26 jul 23 door lid: PeetjePuk
Gouden tip tegen menstruatie malaise: Ga vasten!! Ik kreeg destijds van iemand dit advies. Aangezien ik er alles voor over had om van de pijn en ellende af te komen, had ik er alles voor over om te proberen. Ik ging vasten en het viel natuurlijk niet mee om een aantal dagen helemaal niets te eten. Het is alsof je een berg beklimt; de eerste twee dagen zijn zwaar, maar als je eenmaal de top hebt bereikt, loop je al veel gemakkelijker. M.a.w. het went en je krijgt minder trek en je hongergevoel stopt. Ondertussen wel veel water drinken en desnoods wat warme bouillon en groentensap. Houd het een paar dagen vol. Als je dan weer begint met eten, smaakt alles hemels en je hongergevoel is afgenomen. Begin met een rijstvracker, en smeer er iets op wat je lekker vindt, zoals boursin, hüttenkase ofzo, nu zou ik een plantaardig smeersel nemen, neem een paar stukjes appel en langzaam kauwen en genieten. Vooral geleidelijk weer opbouwen. Toen ik voor het eerst gevast had, voelde ik me heel lekker en schoon, alsof ik van binnen en van buiten gereinigd was. Toen het weer tijd was voor mijn menstruatie werd ik daar niet, zoals gebruikelijk, vooraf pijnlijk aan herinnerd. Pas toen ik naar de wc ging, merkte ik tot mijn verbazing dat ik ongesteld was geworden. Gedurende de doorgaans zo pijnlijke menstruaties had ik geen centje pijn meer. Sindsdien ging ik één of tweemaal per jaar vijf dagen vasten. Had ik dit maar eerder geweten! Inmiddels ben ik op een leeftijd dat ik niet meer menstrueer, op mijn 47e stopte het en ik ben probleemloos door de overgang gekomen. Helemaal niets van gemerkt. Wellicht omdat ik als vegetariër mijn hormonen voor de gek heb gehouden omdat ik regelmatig soja producten at, maar dat bedacht ik achteraf omdat blijkbaar vegetariërs en veganisten beduidend makkelijker door de overgang rollen.  
26 jul 23 door lid: Trijntje J
Hier ook al heel vroeg aan de pil ik was nog geen 13. Wel fijn om te lezen dat er meerdere issues mee hebben. Dat vasten sla ik maar over als ik niet eet gaat mijn bloedsuiker raar doen en word ik daar weer beroerd van.  
26 jul 23 door lid: Gerrika G
Voor mij werkt dat niet, maar wel fijn dat het jou geholpen heeft. 
26 jul 23 door lid: Dappere-Dodo
Dat vasten durf ik mijn dochter ook niet aan te raden. Ze heeft toch al regelmatig last v haar bloedsuikerspiegel en het is maar een spinneke dus ze moet zeker niet af gaan vallen 
26 jul 23 door lid: PeetjePuk
Ik vast iedere dag al zo'n 19 uur, maar ben niet van plan om een paar dagen te vasten. Mijn 2e a 3e dag zijn afschuwelijk, daarvoor en daarna zijn leefbaar. Nog maar even doorzetten tot mijn overgang. 
26 jul 23 door lid: keto_danny
Nou de overgang is anders ook niet echt een pretje hoor ladies😅😊 
27 jul 23 door lid: Lind@@h
Maar dan komt er tenminste een einde in zicht  
27 jul 23 door lid: keto_danny

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Gerrika G's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.