haludielhealthy's Logboek, 15 dec 21

Ik kan wel janken. Ik wou dit jaar nog onder de 65kg geraken. Vorige week zat ik rond de 66 dus ik dacht dat ik het nog net kon halen. Nu zit ik al terug aan 67,2. Ik eet super weinig. Wandelen doe ik ook nog. Soms dansen of crosstrainer. Ik doe niet echt iets verkeerd, toch blijf ik al een heel jaar tussen de 66 en 68 hangen met enkele uitschieters van 65 en 69 voor 1 dag of zo. Ik wil gewoon naar die 62kg geraken en geen overgewicht meer hebben. Hoe moeilijk kan het zijn???

Bekijk Dieet Kalender, 15 december 2021:
800 kcal Vet: 22,37g | Eiwit: 54,82g | Kolhy: 92,98g.   Ontbijt: Gedroogde Vijgen. Lunch: Aiki Noodles Chicken, Bruine Boterham, Ei. Diner: Aardappelen (zonder Schil, met Zout, Gekookt), Boni Spruiten, Colruyt Varkenshaasje, Solo Solo Bakken en Braden. Snacks/Andere: Popworks Protein Sweet BBQ. meer...
1837 kcal Activiteit: Crosstrainer - 30 minuten, Wandelen (Langzaam) - 3 km/h - 2 minuten, Rusten - 13 uren en 28 minuten, Slapen - 10 uren. meer...

9 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Zo typisch meid. Ik denk dat het gewoon psychisch is. Van het moment dat je bij je streefgewicht komt, dan verwen je jezelf mischien meer. Terwijl... als je een lange weg te gaan hebt, je strenger en gedisciplineerder bent. Idem hier. 58 streefgewicht. Raak er mischien 1 dag op en het stijgt weer naar 60/61 😞 
15 dec 21 door lid: Merysom
Ik was in het begin inderdaad veel strikter. Ik ging naar een diëtiste en het kostte veel geld dus ik wou elke keer afgevallen zijn. Zo'n 8kg op een half jaar afgevallen. Ik vond het toen zelfs nog weinig. Nu heb ik periodes waarin ik heel strikt ben en dan hierdoor eetbuien heb... dus mild wil zijn en elke dag mijzelf iets toelaten. Dit lijkt ook niet te werken, ik zit al een heel jaar rond hetzelfde gewicht.  
15 dec 21 door lid: haludielhealthy
voel je je goed bij dit gewicht ? Misschien zegt je lichaam : je gewicht is ok ! 
15 dec 21 door lid: christiandegraeuwe
66 kan ik nog mee leven, is maar 4kg overgewicht. 69 begint toch wel echt tegen te steken. 
15 dec 21 door lid: haludielhealthy
Log jij alles wat je eet? (bvb: olijfolie en andere dingen met veel calorieën die mensen altijd vergeten om te loggen). Anders misschien moet je elke dag een beetje meer bewegen.  
15 dec 21 door lid: FabianRx
Ik log altijd 10g bakboter of een eetlepel olie. (Ik gebruik opzettelijk heel weinig boter en olie en enkel bij mijn avondeten.) Frisdrank neem ik ook niet, wel koffie en thee. Ik ging normaal dagelijks wandelen, maar het weer is er niet naar. Crosstrainer gekocht om tijdens de natte donkere dagen in huis te blijven, maar het is te intens om dagelijks vol te houden met mijn chronische vermoeidheid. Wandelen gaat veel makkelijker. 
15 dec 21 door lid: haludielhealthy
Kan je niet is iets doen dat u lichaam niet gewoon is? Bv 1 dag max500kcal eten om dan volgende dag terug gewoon? 
15 dec 21 door lid: Sindy.vancanegem
Ik heb dat 2 weken geleden eens gedaan en ja er leek gewicht af te zijn, maar dan de dag erna at ik 1300 kcal en was het er weer bij en meer. 
15 dec 21 door lid: haludielhealthy
Als je die extra kilotjes er nog af wilt dan zal je toch je calorieën nog wat moeten verlagen vrees ik. Als dat echt niet haalbaar is dan zal je wat meer moeten bewegen. 1300 Kcal lijkt me al wel heel weinig, maar waarschijnlijk log je gewoon niet alles super accuraat. Dat is ook geen enkel probleem, zolang je maar je eigen systeem van loggen consistent doet. Uiteindelijk is het een simpele regel: Calorieën in vs. calorieën uit. Wil je meer gewicht verliezen, dan moet je zorgen dat er meer uit dan in gaat; Dat doe je door of minder cal te eten (en als je consistent logt dan verlaag je gewoon je dagelijkse cal, ongeacht of je nu effectief 1300 eet of niet), of je beweegt meer en verbrand meer cal. Je moet ook niet van dag op dag kijken naar de calorieën. Werk met week of zelfs maandgemiddelden. Een dag 500 cal meer eten dan je doel is niet erg als je dan op 5 andere dagen 100 minder eet. Voor meer gepersonaliseerde plannen heb ik meer info nodig, maar hopelijk helpt deze basic info al. 
15 dec 21 door lid: Zandyl Latos
Zandyl Latos heeft het goed samengevat. Wat mij betreft, ik zal deze zaterdag mijn eerste cheat meal eten (sinds 09/05). Wat ik doe om geen extra vet te krijgen: elke dag beweeg ik meer en ik doe meer aan sport. Op die manier zal ik de extra calorieën vebranden die ik op zaterdag zal eten. Zo simpel is dat :p 
16 dec 21 door lid: FabianRx
Ik begrijp helemaal je frustratie! Maar als ik kijk van welk gewicht je komt Amaai meid dan mag je al zo trots zijn op jezelf! Ik heb een tijdje 62-63 gewogen en toen vonden mensen me echt mager. Wat was ik blij met dat compliment 🤷🏼‍♀️ Ik heb al heel mijn leven overgewicht van rond de 85 naar zelfs 93 kilo. Na de zomer ben ik 8 kilo bijgekomen en heel eerlijk heb ik me te vaak laten gaan. De laatste 3 weken merk ik dat mijn lichaam “tevreden” is met 68 kilo. Ik kan me kleine uitschuivingen permitteren en minder bewegen en dit vast houden. Mentaal ben ik er nog niet want ik zou liever die 62 kilo terug zien of toch 65 kilo maar dan kijk ik naar foto’s van vroeger en denk ik damn wat een verschil! Ik geraak ook bij elke stijging in paniek, vraag maar hier is 😂😂😬 Maar af en toe sta ik met mijn voeten op de grond en denk ik liever net iets meer en af en toe kunnen genieten dan amper eten en 62 kilo wegen… dikke knuffel en geniet van het eindejaar ❤️ 
16 dec 21 door lid: Pumagirl1985
Alain, ik eet 1000 kcal als basis en nog 300g groenten en 2 porties fruit. Meestal rond de 1300 kcal. Mijn dieetkalender is niet volledig alles wat ik gegeten heb. Ik tel vooral de extras, niet groenten en fruit.  
16 dec 21 door lid: haludielhealthy
Pumagirl je hebt gelijk. 66 en af en toe mijzelf iets gunnen is beter dan 62 en nooit meer durven uit eten etc. 69 werd wel echt te veel tho.  
16 dec 21 door lid: haludielhealthy

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


haludielhealthy's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.