Zomerspruit's Logboek, 11 sep 21

Pistache-bonbons gemaakt. Véél te lekker, dus voortaan iets minder maken 🙈😄

Bekijk Dieet Kalender, 11 september 2021:
1419 kcal Vet: 90,40g | Eiwit: 94,43g | Kolhy: 55,75g.   Ontbijt: Pistache bonbons, Gebakken Ei, Alpro Soya Barista Soya. Lunch: Aldi Kaas met Tuinkruiden, AH Grillworst met Kaas. Diner: Slagroom, Gelatelli Lemon Sorbet, Groentemix, Gamba, Zeebaars. meer...

28 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Vulling (no baked) gemaakt van fijne amandelmeel, roomboter, ricotta, natuurlijke pistachepasta en sukrin. Daaromheen suikervrije witte chocola en smarties o.b.v. stevia. Zeker leuk voor een keer en om het gevoel van ‘echt snoepen’ te hebben.  
11 sep 21 door lid: Zomerspruit
Wat gaaf! Ik wil het ook! 😋🤤 
11 sep 21 door lid: Soln
Ohhhh 😍 
11 sep 21 door lid: ingridt
OMG 😍 
11 sep 21 door lid: Elfje69
Zal wel veel werk zijn, maar als je tijd hebt wil je dan recept hier opzetten. Lijkt me leuk om eens te maken 😋 
11 sep 21 door lid: petrajason
Whow Wat heerlijk Krijg er trek van😋😋 
11 sep 21 door lid: Nel_69
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt?  
11 sep 21 door lid: Scarlet3
Zien er wel verdomd lekker uit! 
11 sep 21 door lid: keto_danny
Ziet er sjiek uit! 🤩 
11 sep 21 door lid: M@dHa
Oh wow...dat klinkt hemels.... 
12 sep 21 door lid: Peggy Eleonore
🤩 
12 sep 21 door lid: PeetjePuk
Deeg / vulling is gemaakt van: - 25 gram Ricotta - 20 gram roomboter ongezouten - 150 gram amandelmeel - 50 gram pistache kokos crème (besteld bij afvallen met bregje) - 10 a 15 gram sukrin melis Kneden tot bal deeg en dan in balletjes rolletje in eventjes in de koelkast of vriezer zetten om wat steviger te worden. Na verstevigen heb ik ze door de helft gesneden voor de vorm. Maar dat maakt natuurlijk niet uit hoe je het doet. Toen: - 70 gram gesmolten witte suikervrij chocola (besteld bij afvallen met bregje) - Op elke bonbon een smartie van sweet switch confetti (besteld bij afvallen met bregje) Deegballetjes uit koeling halen. Gesmolten chocola er overheen aanbrengen en op elke bonbon een smartie leggen. Daarna in de koelkast de chocola stevig laten worden en smullen maar! In alle eerlijkheid: Ik vond ze lekker, maar best hoog (109 cal en 5 khd per stuk) en daarbij bijna té zoet. Vandaag daarom de vulling gemaakt met 25 gram ricotta, 30 gram pistache kokoscreme, 100 gram amandelmeel en 5 gram roomboter. En geen sukrin toegevoegd dus, omdat de pistache kokos pasta ook al zoet is van zichzelf. Dit keer met melkchocola er overheen en rainbow confetti van steviala. Komt dan uit op 68 cal en 2,6 gram khd per stuk. Ik ga straks even proeven hoe ze smaken 😁 Ik blijf gewoon lekker uitproberen in verhoudingen tot ik ze én lekker vind én ze wellicht nog gunstiger zijn qua macro’s. Maar als pistache-lover, vind ik dit toch wel heel leuk zo!  
12 sep 21 door lid: Zomerspruit
Voor het mooie kun je uiteraard ook bonbonvormpjes gebruiken: dan eerst de chocolade doen en stevig laten worden en later de vulling erin doen. Maar ik heb het nu gewoon even uit de losse pols gedaan 🙃 
12 sep 21 door lid: Zomerspruit
Super dat je het recept hebt opgeschreven 👍🏼. Dank je 
12 sep 21 door lid: petrajason
Dank voor het recept!  
12 sep 21 door lid: Scarlet3

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Zomerspruit's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.