Pistache-bonbons gemaakt. Véél te lekker, dus voortaan iets minder maken 🙈😄
|
1419 kcal
|
Vet: 90,40g | Eiwit: 94,43g | Kolhy: 55,75g.
Ontbijt: Pistache bonbons, Gebakken Ei, Alpro Soya Barista Soya. Lunch: Aldi Kaas met Tuinkruiden, AH Grillworst met Kaas. Diner: Slagroom, Gelatelli Lemon Sorbet, Groentemix, Gamba, Zeebaars. meer...
|
|
Reacties
Vulling (no baked) gemaakt van fijne amandelmeel, roomboter, ricotta, natuurlijke pistachepasta en sukrin. Daaromheen suikervrije witte chocola en smarties o.b.v. stevia. Zeker leuk voor een keer en om het gevoel van ‘echt snoepen’ te hebben.
11 sep 21 door lid: Zomerspruit
|
Wat gaaf! Ik wil het ook! 😋🤤
|
11 sep 21 door lid: ingridt
|
11 sep 21 door lid: Elfje69
|
Zal wel veel werk zijn, maar als je tijd hebt wil je dan recept hier opzetten.
Lijkt me leuk om eens te maken 😋
11 sep 21 door lid: petrajason
|
Whow
Wat heerlijk
Krijg er trek van😋😋
11 sep 21 door lid: Nel_69
|
Heb je de pistachepasta zelf gemaakt?
11 sep 21 door lid: Scarlet3
|
Zien er wel verdomd lekker uit!
11 sep 21 door lid: keto_danny
|
11 sep 21 door lid: M@dHa
|
Oh wow...dat klinkt hemels....
12 sep 21 door lid: Peggy Eleonore
|
12 sep 21 door lid: PeetjePuk
|
Deeg / vulling is gemaakt van:
- 25 gram Ricotta
- 20 gram roomboter ongezouten
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram pistache kokos crème (besteld bij afvallen met bregje)
- 10 a 15 gram sukrin melis
Kneden tot bal deeg en dan in balletjes rolletje in eventjes in de koelkast of vriezer zetten om wat steviger te worden. Na verstevigen heb ik ze door de helft gesneden voor de vorm. Maar dat maakt natuurlijk niet uit hoe je het doet.
Toen:
- 70 gram gesmolten witte suikervrij chocola (besteld bij afvallen met bregje)
- Op elke bonbon een smartie van sweet switch confetti (besteld bij afvallen met bregje)
Deegballetjes uit koeling halen. Gesmolten chocola er overheen aanbrengen en op elke bonbon een smartie leggen. Daarna in de koelkast de chocola stevig laten worden en smullen maar!
In alle eerlijkheid: Ik vond ze lekker, maar best hoog (109 cal en 5 khd per stuk) en daarbij bijna té zoet. Vandaag daarom de vulling gemaakt met 25 gram ricotta, 30 gram pistache kokoscreme, 100 gram amandelmeel en 5 gram roomboter. En geen sukrin toegevoegd dus, omdat de pistache kokos pasta ook al zoet is van zichzelf. Dit keer met melkchocola er overheen en rainbow confetti van steviala. Komt dan uit op 68 cal en 2,6 gram khd per stuk. Ik ga straks even proeven hoe ze smaken 😁
Ik blijf gewoon lekker uitproberen in verhoudingen tot ik ze én lekker vind én ze wellicht nog gunstiger zijn qua macro’s. Maar als pistache-lover, vind ik dit toch wel heel leuk zo!
12 sep 21 door lid: Zomerspruit
|
Voor het mooie kun je uiteraard ook bonbonvormpjes gebruiken: dan eerst de chocolade doen en stevig laten worden en later de vulling erin doen. Maar ik heb het nu gewoon even uit de losse pols gedaan 🙃
12 sep 21 door lid: Zomerspruit
|
Super dat je het recept hebt opgeschreven 👍🏼. Dank je
12 sep 21 door lid: petrajason
|
12 sep 21 door lid: Scarlet3
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Zomerspruit's Gewicht Geschiedenis
|