Danielle@75's Logboek, 13 feb 20

worteltaart gemaakt... kan niet wachten om te proeven

8 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Djiezus Daanrenee.... Is deze echt nog gezond ook???? Dan wil ik het recept wel! 😋 
08 mrt 20 door lid: Elfje69
Deze heerlijkheid komt van lowcarbchef Worteltaart: 5 middelgrote eieren 40–50 gr Steviala Kristal of erythritol 150 gr roomboter, gesmolten 2 tl vanille aroma 300 gr winterpeen 50 gr geraspte kokos 50 gr walnoten 150 gr amandelmeel 2 tl kaneel 2 tl bakpoeder snufje zout Roomkaasglazuur: 200 gr roomkaas 20 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 3 el Steviala Frost 1 vanillestokje of 1 tl vanille aroma Bereidingswijze Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren, zoetstof, gesmolten boter en vanille aroma toe aan een grote kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer schuimig.Rasp de winterpeen grof en snijd de walnoten in kleine stukjes. Voeg vervolgens de grof geraspte wortel, walnoten en geraspte kokos toe aan de en klop dit door het eimengsel. Voeg dan ook de kaneel, zout,  bakpoeder en het amandelmeel toe aan de kom en meng dit met een spatel goed door elkaar.Proef het beslag en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schenk het beslag vervolgens in een cakevorm, brownievorm of ovenschotel bekleed met een vel bakpapier. Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven als je een cakevorm gebruikt en 35-40 min als je een brownievorm of ovenschotel gebruikt.Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur. Klop in een kom met een elektrische mixer de zachte boter met de Steviala frost luchtig. Voeg tijdens het kloppen de roomkaas en vanille toe en klop door, totdat alles goed is gemengd.Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en garneer met walnoten en geraspte wortel. Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes. Zet de taart voor het serveren even in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden. Eet smakelijk!  
08 mrt 20 door lid: Danielle@75
Oh lekker, dank je wel Daniëlle! Volgens mij had ik deze laatst een keer op m'n laptop gebookmarked "om binnenkort even te bekijken" 🤔 Maar ik sla m nu meteen alsnog op in een docje! 😘 
09 mrt 20 door lid: Elfje69
Ik gebruik ipv walnoot graag pecan. Vind ik net iets minder bitter smaken. Eet smakelijk alvast! Jouw smeuige brownies moet ik vanavond opnieuw maken wat een vriendinnetje komt morgen speciaal op visite om te proeven! Ik maak dus maar een dubbele hoeveelheid 
10 mrt 20 door lid: Danielle@75
Whaha, leuk! Wat ik er de volgende keer mee ga doen nog...als extraatje... 40 gr suikervrije melkchocolade in stukjes breken en er vlak voor het bakken insteken😋👩‍🍳 
10 mrt 20 door lid: Elfje69
Ik heb er grof gehakte pecan en suikervrije chocolade doorheen gedaan.... En ik vond hem vorige keer al hemels....  
10 mrt 20 door lid: Danielle@75
Ik kom eraaaaaan!! 😁 
10 mrt 20 door lid: Elfje69
Ik woon in Brabant hè... sociale contacten zo min mogelijk! Moet ik alles zelf opeten... hè jammer 
11 mrt 20 door lid: Danielle@75
Whaha, ik wil je niet heel erg teleurstellen, maar ze blijven echt wel een week goed in de koelkast hè 😂😂 
11 mrt 20 door lid: Elfje69

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Danielle@75's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.