Inge van Noord's Logboek, 12 feb 20

Is er iemand hier die een recept heeft voor lekkere en knapperige tempeh?

11 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik zie hierboven de pokébowl van Nynket, zij heeft volgens mij Tempeh gebruikt. Zelf nog nooit klaar gemaakt, wel gekocht bij een Indisch take away. 😅 
12 feb 20 door lid: Dappere-Dodo
Tempe in reepjes snijden, bestrooien met zout en citroensap erover, tijdje laten intrekken. Daarna afdrogen en in ruim olie steeds een portie reepjes goudgeel bakken. Hoe lager de temperatuur, hoe meer het uitdroogt en knapperig wordt. Daarna met voldoende sambal (2 eetlepels van bijvoorbeeld brandal of badjak), gebakken uitjes en gemalen ketoembar (koriander) en een scheut ketjap manis of ketjap medja verder doorwarmen. 
12 feb 20 door lid: MargreethT
Bedankt! Ik heb het gemaakt en bij de nasi met bloemkoolrijst gedaan maar ik ben bang dat het eenmalig was. De stukjes waren wel knapperig. Het was wel gelukt maar ik vond het niet zo lekker. Dus dat 😊 
13 feb 20 door lid: Inge van Noord
Margreeth echt zo’n heerlijk Indonesisch recept is dat 👍🏽 
13 feb 20 door lid: AviaMar
Had er zelf misschien nog wat djinten, knoflook. Wat Laos en sereh bij gedaan... Wat vind je er niet lekker aan Inge? De tempeh zelf? Of de kruiden? 
13 feb 20 door lid: AviaMar
Ik heb dit recept van een Indische vriendin..... 
14 feb 20 door lid: MargreethT
ja, tempé in kleine stukjes snijden daarna in olie bakken. Je kunt de tempé in een saté saus, tomaten saus of ketjap saus opbakken.  
14 feb 20 door lid: Anouschka30
Ik weet het niet AviaMar. Ik denk toch de marinade. Ik was vorige maand in Indonesië en daar at ik het voor het eerst! Dat was zo lekker maar leek totaal niet op dit recept. Ik denk dat ze het eerst gemarineerd hebben en daarna gebakken hebben. Kan dat? Ik had niet het idee dat ze het er later overheen hadden gedaan. Maar ik ben een nono met koken en heb 0 verstand van smaken en kruiden. Haha!  
16 feb 20 door lid: Inge van Noord
Haha ja zeker Inge daar wordt het gemarineerd en komen iets meer kruiden bij kijken. Ik zal eens verder pijlen voor je ;-). De tempeh is wellicht ook beetje anders en ze frituren meer dan bakken.. kan ook verschillen.  
16 feb 20 door lid: AviaMar

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Inge van Noord's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.