Wat ik moeilijk vind is om te bepalen hoeveel gram ik eet van ieder onderdeel van het warme eten. Hoe doen jullie dat? Weeg je echt alles af?
|
1622 kcal
|
Vet: 64,55g | Eiwit: 131,52g | Kolhy: 117,66g.
Ontbijt: Arla Skyr Vanille. Lunch: Babybel Babybel, Jumbo Halfvolle Melk, Precision Engineered Whey Protein Chocolate, Lidl Koolhydraat Verlaagd Meergranen Brood, Jumbo Jonge Kaas 48+, Pruimen. Diner: Gekookt Ei, Kipfilet (Gekookt, Gebakken), Conimex Woknoedels, Conimex Woksaus Teriyaki Zoet, AH Chinese Wokgroente Taugé en Rode Paprika. Snacks/Andere: Aptonia Ultra Almond Bar, AH Ongebrande Cashewnoten. meer...
|
|
Reacties
Ik zet mijn bord op een weegschaal en meet zo elk onderdeel. Meten = weten denk ik dan maar. 😁
11 sep 19 door lid: DanielleVS76
|
Doe ik ook vaak gewoon bord op de weegschaal weer op 0 zetten en wegen maar, bij oven schotels tel ik het totaal en dat deel ik door 6 want zo veel porties haal ik er meestal uit.
11 sep 19 door lid: Gerrika G
|
En als ik lui ben schat ik het in, daar ben ik best handig in geworden na een jaar afvallen.
11 sep 19 door lid: Gerrika G
|
Ik zet ook mijn boord op de weegschaal en na elk portie weer op 0 zetten. En bepaalde gerechten zet ik in mijn kookboek met het aantal porties.
|
Dank jullie wel. Helaas past mijn bord niet op mijn weegschaal. Ik kan dan namelijk de getallen niet meer zien. Misschien een kleiner bord gebruiken.
11 sep 19 door lid: Ieke 10
|
tip zet eerst een glas op de weegschaal, daarboven op je bord. zet de weegschaal op 0 en je kunt het daarna prima aflezen.
11 sep 19 door lid: tryingonce
|
Ook ik weeg het af ik wil voor mezelf ook weten hoeveel ik precies van wat eet. Je word er steeds handiger in Hihihi
11 sep 19 door lid: petrapeet
|
Ik vind t met warm eten juist nooit lastig.. Calorierijke voedingsmiddelen als rijst, pasta, aardappel netjes afwegen óf bijv verdelen over een x aantal borden, dan is het niet meer zó precies maar voor mij volstaat dat. Net zo met vlees en groenten totaal wegen wat er in de pan gaat en kijken wat voor deel ik daar zelf van neem of zelfs in 2 pannen bakken, tenslotte nootjes heel netjes afwegen (als die erbij zitten). Van de rauwkost en groenten kan ik meestal toch wel een inschatting maken ondertussen 🤣
11 sep 19 door lid: Sheilavanwijk
|
Op de site van de schijf van vijf staat goed uitgelegd wat een portie is.😃
12 sep 19 door lid: joykaar41
|
Bedank voor jullie tips, daar heb ik wat aan. Aan een glas onder het bord heb ik nooit gedacht. Ik ga het proberen.😘
12 sep 19 door lid: Ieke 10
|
Ik weeg ook heel veel. Maar met warm eten schat ik het meestal. Of je nou 200 gr bloemkool hebt of 250 dat maakt niet zoveel uit toch🙃. Vlees vis kijk ik wat op de verpakking staat en weet ik hoeveel porties we hebben. Scheut boter of olie: 15-20 gram 🤔. Ik rond bij twijfel alles naar boven af! Na een poos weet je wel zo'n beetje van veel dingen hoeveel gram het is. 😁
12 sep 19 door lid: Wien67
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Ieke 10's Gewicht Geschiedenis
|