mavado1971's Logboek, 07 mrt 19

Ik ben een beetje aan het googlen wat ik nu precies mag aan calorieen gebaseerd op gewicht,geslacht,leeftijd,lengte en activiteiten.
Nu is dit bijvoorbeeld een uitslag die ik heb laten berekenen “Op basis van jouw gegevens heb je 2688 kilocalorieën nodig. Wat bestaat uit 352 gram koolhydraten, 142.2 gram eiwitten en 79 gram vetten.”
Dit is om op gewicht te blijven...ik vind het nogal wat.Ik probeer rond de 2000 cal te blijven en heb daar soms weleens moeite mee en als ik boven de 2000 cal zit en zeker boven de 250 koolhydraten dan voel ik mij alsof ik een zonde heb begaan.Ik was dus verbaasd wat ik op verschillende sites tegenkwam aan het aantal cal wat ik mag(gemiddeld 2500).Nu ben ik benieuwd wat jullie ervaringen zijn.

Bekijk Dieet Kalender, 07 maart 2019:
2497 kcal Vet: 106,61g | Eiwit: 132,10g | Kolhy: 237,86g.   Ontbijt: Alpro Amandelmelk Ongezoet, Brinta Brinta. Lunch: Brie, Schär Ciabatta, Liga Evergreen Crunchy Muesli Chocolade, Zwagerman Gerookte Kipfilet, Blue Band Bruin Brood, Jumbo Halvarine. Diner: Besciamella Sausmix, Marinademix Hot, Olijfolie, Crème Fraiche, Sperziebonen, Witte Rijst, Kipfilet. Snacks/Andere: Jumbo Franse Kwark Mild, Komkommer (met Schil), AH Winterpeen, AH Snoeptomaatjes, Tony’s Chocolonely Pure Chocolade 70%, Rode Paprika. meer...

12 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik ben al een tijdje bezig ja en ben nu wel zo ongeveer daar waar ik wezen wil.Ik heb mij verdiept in mijn behoefte om af te vallen niet om op gewicht te blijven. Nu wil ik mij verdiepen in wat mijn behoefte is om op gewicht te blijven en verbaas mij dat de calorie behoefte om op gewicht te blijven aardig hoog is vandaar mijn vraag naar ervaringen. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
Wel prettig dat als je een vraag stelt er altijd wel weer personen zijn die ipv antwoord geven op de vraag met een wedervraag komen waarom je dat niet weet of dat je dat toch allang hoort te weten.Antwoord dan niet.Ik vraag naar ervaringen,ook de laatste keer dus,bedankt. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
Hoi hoi ik heb even op je profiel gekeken naar je gewicht en de ADH van 2600 kcal die je aangeeft lijken mij wat hoog bij je gewicht. Nu weet ik natuurlijk je lengte niet. Voorbeeld. Toen ik begon op 105,8 was mijn ADH 2132 bij een lengte van 1.73m. Nu ben ik vrouw en jij (gok ik aan je plaatje) man. Dus bij jou ligt het sowieso hoger. Maarrrrr je weegt heel wat minder dan ik destijds. Dus het lijkt mij erg aan de hoge kant. Daarnaast vind ik de hoeveel aanbevolen khd ook bizar hoog. Ik zou de berekening nog eens doen via een andere site wellicht. Succes!  
08 mrt 19 door lid: Pienpain
Ik denk dat er moeilijk iets over te zeggen is zonder je lengte en gemiddelde activiteit te weten. Mijn onderhoud ligt bijv veel lager maar ik ben een vrouw en maar rond de 1,70m, met relatief weinig beweging buiten 2 a 3 keer sporten in de week. 
08 mrt 19 door lid: Magheteenonsjeminderzijn
zou nooit uit gaan van een berekening online. wat ik zelf doe is berekenen hoeveel kg ik afgelopen maand ben aangekomen of afgevallen. dan kijk ik naar het totaal aantal kcal, wetende dat een kilo extra of minder ongeveer een waarde heeft van 8000kcal. zo kun je berekenen wat je te veel gegeten hebt en dus ook wat je nodig hebt om stabiel te blijven. dat is het enige betrouwbare in m'n optiek 
08 mrt 19 door lid: fitlifegoals
Leuke richtlijn, maar zelfs dan... Het ene lichaam doet nu eenmaal andere dingen met 8000 kcal dan het andere lichaam. Dus zelfs dat is niet heilig. Alles wat je tegenkomt kúnnen leuke richtlijnen zijn, maar je zal toch echt zelf moeten ontdekken met welke exacte hoeveelheid kcal jouw gewicht stabiel bljft. Daar kan even overheen gaan.  
08 mrt 19 door lid: Tijmpje
Stel ik nou echt zo’n rare vraag?Nu ik op gewicht zit weet ik niet mijn ADH om op gewicht te blijven en zoek dat op en kom naar mijn idee hoge waardes tegen en vraag naar ervaringen van anderen,neem het mij alstublieft niet kwalijk zeg.Je komt met een reactie waarom ik dat nog niet weet,ik leg het je uit en nu reageer je weer en je zegt nog net niet hoe dom kun je wezen.Lekker behulpzaam en motiverend. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
Tijmpje hou eens op met telkens overal met het zelfde zinnetje op te reageren met mij. Een kg verbruiken is niet meer bij jou dan bij een ander! Het kan langer duren ja. Maar de waarde is het zelfde. Sorry, maar da's gewoon wiskunde 
08 mrt 19 door lid: fitlifegoals
Gewoon elke week je inname met 100 of 150 kcal ophogen per dag (afhankelijk van hoeveel je afviel per week), dan merk je snel genoeg wat voor jou je verbruik is.. Denk je dat je hem hebt dan kun je het langere tijd proberen..  
08 mrt 19 door lid: dizzy24
Voor mij zou het bizar hoog zijn maar door mijn niet werkende schildklier werkt sowieso geen enkele tabel. Nu ik langer aan het afvallen ben heb ik wel al een vermoeden wat straks mag eten om stabiel te blijven.  
08 mrt 19 door lid: dizzy24
Voor de mensen die het goed bedoelen,dank u wel. Mijn laatste vraag gesteld bij deze gezien sommige reacties en niet alleen op mijn vragen,ik lees ook reacties bij andere vragen en denk dan waarom reageer je nou zo,reageer dan niet.Nogmaals bedankt voor reacties die wel goed bedoeld zijn. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
@dizzy24, precies. Als je wat mankeert of al een 'rijk' dieetverleden hebt, kan je lichaam héél anders reageren en werken al die rekenmodellen en algemene 'waarheden' dus nooit zo goed. Zie het bij mezelf en ook al 30 jaar in mijn praktijk. Het blijft dus uiteindelijk gewoon uitzoeken wat voor jou als individu werkt, ook voor jou @Mavado.  
08 mrt 19 door lid: Tijmpje
Hmm.. Ik heb even niet gekeken hoeveel je weegt en hoe lang je bent. Wat ik wel kan zeggen, ik ben een vrouw van 1,80. 28 jaar en normaal actief leven. Met een gewicht van 87 kilo, kom ik ook op een waarde van rond de 2500 om op gewicht te blijven... Maar van een weekgemiddelde van 2500 kcal kom ik wel aan. Dus het is lastig. Probeer anders even rond de 2200 en kijk wat er gebeurd..  
08 mrt 19 door lid: Anoniemaa
Nee nee Anoniema dat is onzin hoor want volgens Vesasimic is het allemaal erg simpel,hoeveel je traint,hoeveel je weegt..elk lichaam is anders...maakt allemaal helemaal niet uit...ik pas mijn voeding aan en val netjes af..nooit verdiept in wat te eten om op gewicht te blijven,hoe durf je dan om ervaringen van anderen te vragen tis toch allemaal zo verschrikkelijk simpel en dan keer op keer met vergelijkingen komen die als een tang op een varken slaan...ajax real madrid....auto 100 km...200 km. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
Je bent gewoon een verschrikkelijk irritant persoontje,ik vraag gewoon om ervaringen,bevalt dat je niet scroll lekker verder en laat mij met rust. Ga lekker op Facebook reageren op”domme”vragen kun je lekker helemaal los gaan.Dacht dat we hier waren om elkaar een beetje te steunen en niet om af te branden omdat jij vindt dat het een”domme vraag”is. 
08 mrt 19 door lid: mavado1971
Vecasimic ga lekker bulken met die appel van je 
08 mrt 19 door lid: denz11
Gezellig hier. Alhoewel ik veca altijd toch best goed uit de hoek vind komen. Ik denk dat er verstand is van een miscommunicatie. Ikzelf wilde gewoon afvallen. Ben gewoon minder gaan eten. Helemaal nooit bezig geweest met macro's en al dat rekenwerk doet mij ook niet zoveel. Dus in die zin, zou ik ook niet zelf kunnen schatten wat ik nodig heb om op gewicht te blijven. Iedere site geeft rond de 2500 aan, maar ik kom er toch langzaamaan van aan. 2000 val ik mee af.  
09 mrt 19 door lid: Anoniemaa
Dus misschien zelf eens proberen met 2200 kcal of iets en zien wat er gebeurd. En dan pas je steeds een beetje aan. En voor de rest, maak je niet dik ;).  
09 mrt 19 door lid: Anoniemaa
* verstand = er sprake is van 
09 mrt 19 door lid: Anoniemaa

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


mavado1971's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.