CarolineJerez's Logboek, 20 feb 19

Voor het eerst dit glutenvrij broodje gemaakt. Op basis van amandelmeel en psyllium. Best lekker!

Bekijk Dieet Kalender, 20 februari 2019:
809 kcal Vet: 47,21g | Eiwit: 28,81g | Kolhy: 47,71g.   Ontbijt: Naturgreen Xilitol, Nespresso Koffie, Cherrytomaten, Boter, Caminos Del Tormes Queso de Cabra en Lonchas, Glutenvrij broodje, Water, Citroensap. Lunch: Sherry, Preitaart. meer...
156 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

32 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ziet er goed uit! Heb je een recept? Alles wat ik met amandelmeel maak smaakt zo chemisch en gaat vaak rechtstreeks de prullenbak in.  
20 feb 19 door lid: Pienpain
ben ook benieuwd naar het recept! 
21 feb 19 door lid: csiersma
Uiteraard! Ik post het straks, moet het nog even vertalen namelijk, want het is in het Spaans haha. 
22 feb 19 door lid: CarolineJerez
Komt ie aan dames: Ingrediënten: 125 g amandelmeel 40 gr psyllium 1,5 tl bakpoeder (droge gist) 1 tl zout 3 tl appelazijn 225 ml water 3 eiwitten Sesam of zonnebloempitjes ... (om te decoreren) Bereiding - Oven voorverwarmen op 175°. - Meng alle droge ingrediënten (amandelmeel, zout, psyllium en gist) in een kom tot je een homogeen mengsel hebt. - Breng het water aan de kook en haal van het vuur. - Meng nu door het meelmengsel de eiwitten, appelazijn en het warme water en mix dit met een eclectische mixer voor 30 seconden (niet langer). Het resultaat is een sponsachtige massa. - Maak nu met vochtige handen (kleine) bolletjes (ik maak er 6 hiermee) en leg deze op een met bakpapier bedekt rooster. Plaats/druk op ieder bolletje wat pitjes naar smaak. - Voor 50 minuten ONDERAAN in de voorverwarmde oven (anders verbrandt de bovenkant). 10 Minuten voor dat ze klaar zijn, nog even omdraaien, zodat de onderkant ook goed gaar is. - Indien nodig: in de oven af laten koelen met de deur op een kier.  
22 feb 19 door lid: CarolineJerez
Dank je wel!  
22 feb 19 door lid: Pienpain
Graag gedaan!  
22 feb 19 door lid: CarolineJerez
grappig, ga ik ook eens proberen 😁. maar bakpoeder en gist is niet hetzelfde. ik zie geen rijstijd staan dus ik neem aan dat het echt om bakpoeder gaat? 
22 feb 19 door lid: Elfje69
(hmmm, en de appelazijn zou er op duiden dat het ws om baking soda gaat?) 
22 feb 19 door lid: Elfje69
Haha @Elfje69 je hebt er precies mijn vertaaltroubles uitgehaald! Ik vermoed zelf dat het in het Nederlands bakpoeder is... In het Spaans heet het levadura, wat vertaald het woord "gist" gaf.... Maar het is zo'n klein zakje met poeder en ik gebruik er maar één theelepeltje van.  
22 feb 19 door lid: CarolineJerez
Nee, ik denk echt baking soda, da's net weer ff anders. Het zorgt voor een goede rijs, maar moet altijd gecombineerd worden met een zuur, dus vandaar de appelazijn! 
22 feb 19 door lid: Elfje69
Ik neem het zo van je aan @Elfje69. Geen idee wat het verschil tussen die drie is hihi. 
23 feb 19 door lid: CarolineJerez

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


CarolineJerez's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.