bloemkool mac'n cheese met volkorenmacaroni,bloemkool en kaassaus,gratinkaas
|
800 kcal
|
Vet: 34,28g | Eiwit: 45,55g | Kolhy: 70,17g.
Diner: Mac' n cheese bloemkool met bacon, Mazzetti Balsamico Azijn, G'woon Witte Wijnazijn, Remia Friteslijn, Gekookt Ei, AH Tasty Tom Trostomaten, Nevo Komkommer met Schil, All Seasons Gemengde Sla. Snacks/Andere: Nature Valley Protein Salted Caramel Nut, Lidl Magere Melk. meer...
|
|
Reacties
Is dat dan in de oven geweest? Ziet er jummy uiy
30 jan 19 door lid: RunDisney
|
Ja een ovenschotel met volkoren macaroni. Je kunt het dan in stukken snijden net als lasagne. Mijn hele gezin vindt het " gelukkig " ook lekker, dus ik ga het weer klaarmaken. Eten de kinderen ongemerkt een heleboel bloemkool op.😉
30 jan 19 door lid: Biene Mays
|
30 jan 19 door lid: leonie120257
|
@ LEONIE
recept voor 8 personen:
300gram volkoren macaroni koken
600gram kleine bloemkool roosjes laatste minuten in het kookwater bij de macaroni en dan allebei afgieten zodat het beetgaar blijft
160gram baconreepjes knapperig bakken
VOOR DE SAUS:
kooknog eens 1kg bloemkool zacht,giet de vocht af en pureer tot een dikke saus.Voeg de bloemkoolsaus straks toe aan onderstaande bechamelsaus.
VOOR DE BECHAMELSAUS:
50gram roomboter smelten in de kookpan en 50 gram speltbloem toevoegen, langzaam 500 ml halfvolle melk toevoegen en onder voortdurend roeren koken tot het een dikkere saus wordt.Kruid de saus met zout gemalen zwarte peper ,nootmuskaat , knoflookpoeder,uienpoeder en maggiaroma .Voeg 100gram gersapte gratinkaas toe aan de saus.
Giet de saus over de bloemkool-macaroni mix en bestrooi nog eens met 100gram gratinkaas.
Doe de ovenschaal in de oven op 180- 200 graden tot de gratinkaas knapperig en goudbruin is.
LET OP: Laat eerst een beetje afkoelen voordat je het serveert.
DOE DEmacaroni en bloemkoolroosjes in de ovenschaal en strooi de baconreepjes erover
30 jan 19 door lid: Biene Mays
|
30 jan 19 door lid: leonie120257
|
Graag gedaan LEONIE. Het is echt heel lekker. Je kan het een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast zetten.Dan kun je het mooi in 8 stukken snijden Als het afgekoeld is.Ik strooi dan bij het opwarmen over elk stuk gewoon nog wat extra kaas. Zo kun je het ook per portie invriezen. 😉
30 jan 19 door lid: Biene Mays
|
|
|
|
|
Opmerking Toevoegen
U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
|
|
|
Biene Mays's Gewicht Geschiedenis
|