CarolineJerez's Logboek, 27 jan 19

Dankzij de heerlijke monchoutaart-post van Groom2019 heb ik zelf nog een vraagje mbt het zelf taarten bakken. ik ben dol op de taartbodem van de appeltaart van Koopmans. Deze koop ik af en toe online (ik woon in Spanje, betaal dan dus de hoofdprijs vanwege verzending). Zou heel graag zelf zo'n bodem maken, gewoon met ingrediënten van hier. In Spanje zijn ze meer van de zachtere bodem, maar ik houd er dus van dat ie een beetje knapperig/krokant is. Wie oh wie heeft het recept! Mogen zowel de normale (lees: minder gezonde) als gezonde varianten zijn. Bij voorbaat dank!

Bekijk Dieet Kalender, 27 januari 2019:
556 kcal Vet: 24,45g | Eiwit: 36,50g | Kolhy: 54,52g.   Ontbijt: Harde Soepstengels, Naturgreen Xilitol, Nespresso Koffie, Aardbeien, Water, Citroensap. Lunch: Barbecue saus, Cherrytomaten, Pastel de carne. Diner: Zout, Gekookt Ei, Tomaten. Snacks/Andere: Appel. meer...

6 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
ik verkruimel altijd gewoon bescuitjes of bastognekoeken en dat mengen met gesmolten roomboter, en dat weer hard laten worden in de koelkast. wel even oefenen met de juiste verhouding. dat de bodem niet uit elkaar valt maar ook niet dat hij te vet word van teveel boter 
27 jan 19 door lid: marijke0707
klassieke appeltaart wordt gemaakt met een super simpel 3-2-1 deeg: 300 gr bloem, 200 gr boter (in blokjes gesneden, steenkoud uit de koelkast!!) en 100 gr basterdsuiker. daarbij een snuf zout en 1 ei, da's alles. Het makkelijkst is als je een keukenmachine hebt? (dus geen mixer, maar zo'n ding met een mes): Bloem, suiker en zout erin doen, heel even pulsen zodat er geen klontjes in zitten. de ijskoude boterkoekjes erbij en het ei en weet pulsen tot het net aan een deeg wordt. niet te lang! stort de bal deeg op een stuk plasticfolie, sla dat er overheen en druk het een beetje plat. leg het een half uur in de koelkast om te rusten. (echt belangrijk, anders is het daarna niet mooi uit te rollen). Nu heb je het deeg en kan je er verder mee zoals je net het k&k deeg gedaan zou hebben 👍 
27 jan 19 door lid: Elfje69
boterkoekjes is boterKLONTJES 
27 jan 19 door lid: Elfje69
heb ook nog wel gezonder recept, maar geen fut meer om m nu op te zoeken, zal morgen ff doen 😘 
27 jan 19 door lid: Elfje69
ach, ik vond m heel makkelijk... is een recept van tamara_741 dat ik een keer wat heb aangepast. wij vonden m erg lekker hier! Appel-Kruimeltaart (kleintje, als je grote wilt recept verdubbelen) Voor het deeg: 150 gram havermout gemalen 75 gram amandelmeel 35 gram kokosolie ½ ei ½ eetl fiber syrup gold ½ eetl sf maple syrup ca 30-40 ml water Voor de vulling: 100 gr banaan 1 eetl citroensap 1 theel vanille extract sukrin gold/sf maple syrup 1 theelepel kaneel 150 gr appel, in kleine blokjes 30 gram havermout gemalen Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Zet de vorm klaar: vierkante vorm met losse bodem 16x16 cm 3. Meng de deeg-ingrediënten -eerst nog zonder het water- dit gaat makkelijk in een keukenmachine of flinke hakmolen. Voeg beetje bij beetje water toe, tot het deeg wat plakkerig is. 4. Hou wat deeg apart om later over de bovenkant te verkruimelen. 5. Verdeel de rest van het deeg in de vorm, zorg dat je een randje maakt van ongeveer 2 à 3 cm hoog. Het gaat het makkelijkst met licht vochtige vingers. 6. Prak de banaan met het citroensap, de vanille, de sukrin/maple en de kaneel. 7. Roer de appelblokjes en het havermeel er doorheen. 8. Verdeel het appel- banaanmengsel over de bodem. 9. Verkruimel de rest van het deeg over de vulling. 10. Bak het taartje in ca 30 min gaar en bruin op 180 graden.  
27 jan 19 door lid: Elfje69
Oja sorry je was op zoek naar een appeltaartbodem recept, ik dacht automatisch aan de monchou bodem😅 
27 jan 19 door lid: marijke0707
deze crust heb ik zelf nog niet gemaakt, maar haar recepten zijn eigenlijk altijd goed, dus deze zou je ook kunnen proberen voor je appeltaart: https://www.sugarfreemom.com/recipes/keto-egg-custard-tarts/ (ze geeft aan dat het voor 8 kleintjes of 1 grote geschikt is) 
28 jan 19 door lid: Elfje69
Ok. Super! In het voorjaar ga ik ze allemaal proberen! Ben benieuwd! 
29 jan 19 door lid: CarolineJerez
Ok. Super! In het voorjaar ga ik ze allemaal proberen! Ben benieuwd! 
29 jan 19 door lid: CarolineJerez

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


CarolineJerez's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.