CarolineJerez's Logboek, 27 jan 19

Ik wil even een beetje uitleggen wat het "dieet" is, dat ik doe, want ik weet dat wie bij mijn profiel kijkt, kan zien dat ik maar 500-600 calorieën nuttig per dag en dat is natuurlijk bizar weinig maar het klopt wel. Het heet "biohcg original, beter in balans" en is gebaseerd op het hcg hormoon. Dit hormoon onderdrukt het hongergevoel. Het is een (detox) kuur (vandaar dat ik het woord dieet tussen aanhalingstekens zet), waarbij je iedere ochtend een ampul inneemt en verspreid over de dag, in 6x eten (4 van deze kun je geen maaltijden noemen haha) ongeveer 500 calorieën nuttigt. Tijdens deze kuur mag je géén vetten, (toegevoegde) suikers en alcohol. Ik was ontzettend sceptisch voor ik begon, maar zodra ik begon ging het als een trein. Afgelopen zomer voor het eerst gedaan en toen 13 kilo kwijt geraakt. Ik kan me voorstellen dat ik deze kuur misschien wel 1x per jaar zal blijven doen, ook als ik op mij streefgewicht ben. Vind het heerlijk nu zo na de feestdagen, weer even helemaal terug naar af qua slechte gewoontes.

Bekijk Dieet Kalender, 27 januari 2019:
556 kcal Vet: 24,45g | Eiwit: 36,50g | Kolhy: 54,52g.   Ontbijt: Harde Soepstengels, Naturgreen Xilitol, Nespresso Koffie, Aardbeien, Water, Citroensap. Lunch: Barbecue saus, Cherrytomaten, Pastel de carne. Diner: Zout, Gekookt Ei, Tomaten. Snacks/Andere: Appel. meer...

5 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Deze strikte fase overigens, is fase 2 van de kuur, duurt normaalgesproken 24 dagen, maar je kan hem inkorten en verlengen (max. aantal dagen aan één stuk is 40). Na fase 2 ga je, logischerwijs, naar fase 3, waarbij je, nog steeds begeleid, gecontroleerd terug gaat naar een "normaal" aantal calorieën.  
27 jan 19 door lid: CarolineJerez
klinkt mij pittig. Ik vind het knap dat je zoiets kan. Heb je nog energie om de dagen door te komen met zo weinig vieding ? En naar hoeveel cal. ga je uitendelijk weer opbouwen dan, en in hoeveel tijd ? En heb je dan blijvend resultaat ? (geen oordeel, gewoon interesse ⚘)  
27 jan 19 door lid: mo.mo3
vieding=voeding uiteraard (stomme autocorrectie)  
27 jan 19 door lid: mo.mo3
Hier was dat dieet ook een tijdje een hype, maar in zag hier alleen maar jojo effecten als mensen weer (normaal) gingen eten.. volgens mij werd het ook nog (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering.. waardoor mensen afvielen aankwamen en weer opnieuw begonnen.. weet niet of het nog steeds vergoed wordt.. ik persoonlijk geloof niet zo in die crashdieten en slikken van ampullen.. ben meer van gewoon gezonde keuzes maken en lekker sporten, want eigenlijk leer je nu geen gezond eetpatroon aan (misschien wel in die fase 3 waar je het over hebt dat weer ik niet) maar iedereen moet natuurlijk doen wat goed voelt voor zich zelf!  
27 jan 19 door lid: Biancano1984
@mo.mp3 Tijdens de kuur mag je niet sporten, dus daar houd je rekening mee. Gewoon normaal bewegen gaat prima. Er zijn 4 fases officieel, maar de dame bij wie ik het volg raadt aan in de derde fase te blijven (bij 4 ga je terug naar "normaal" en dan heb je heel erg kans terug te vallen in oude gewoontes). De 3e fase is dus zonder toevoegingen, is meer een aanpassen van je levensstijl. Dan ga je naar het gewenste aantal calorieën dat fatsecret aanraadt en het dieet is lowcarb. Zodra je op gewenst gewicht bent raadt ze aan fase 3 te blijven volgen en dan eventueel, als het nodig is 1 of 2 "normale" dagen in te voeren, waarop je wel carbs mag.Mij bevalt het heel goed, zo met minder carbs.  
27 jan 19 door lid: CarolineJerez
@Biancano1984: Hoewel het misschien een crashdieet lijkt, is het dat niet, maar ik ben niet zo goed in het uitleggen van het hoe en wat haha. Hoewel het als dieet verkocht wordt, is het eerder een detox. Een tijdelijke kuur om alle giffen uit je lijf te werken. Daar je daarbij afvalt is een leuke bijkomstigheid. Het verbaast mij zelf ok hoe gemakkelijk het me afgaat, had dit van te voren nooit verwacht. De reden dat ik door ben gaan doen is overigens niet vanwege de kuur zelf, maar vanwege de dame die me begeleid. Zij is geweldig! Veel contact, leuke recepten en ik vertrouwde haar simpelweg. 
27 jan 19 door lid: CarolineJerez
Dank je voor de toelichting Caroline en succes met het vervolg van jouw traject ⚘ 
27 jan 19 door lid: mo.mo3

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


CarolineJerez's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.