oke88's Logboek, 20 aug 18

Hebben jullie weleens een detox kuur gevolgd? Is het aan te raden en hoe is het jullie afgegaan? Zagen jullie verschil daarna? Vrienden raden het aan om het te proberen, maar weet er niets vanaf en op internet zie ik tientallen voorbeelden. En ook geen idee of het wel goed is? 😶

Bekijk Dieet Kalender, 20 augustus 2018:
2483 kcal Vet: 116,05g | Eiwit: 112,36g | Kolhy: 242,02g.   Ontbijt: Wasa Volkoren Cracker, Zout, Zonnebloemolie, Melkan Roomboter Ongezouten, Gebakken Ei, Tomaten. Lunch: Ekoplaza Gebroken Lijnzaad, Kaneel, Watermeloen, Nectarines, AH Muesli 4-Granen, Abrikozen, Jumbo Magere Milde Kwark. Diner: Börek. Snacks/Andere: SPA Water, Aldi Vers Geperst Sinaasappelsap, AH Vanille Vla. meer...

5 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik heb twee jaar geleden een detox kuur van 3 dagen gevolgd.. viel toen wel snel af maar daarna ga je weer normaal eten dus is het er snel weer aan.. bij mij verbeterde het wel mijn stoelgang dat was ook de reden dat ik het deed maar ik slik medicijnen waardoor mijn stoelgang nu weer slecht is.. al met al was het voor mij een tijdelijk hulpmiddel maar achteraf veel te duur 
20 aug 18 door lid: Sandra.1994
Detox moet je niet zien om af te vallen. Het is een goede methode om giffen uit je systeem te krijgen en het is super om te doen. Ik zou aanraden het tenminste één of zelfs twee keer per jaar te doen.  
20 aug 18 door lid: CarolineJerez
Als het goed is zorgt je lichaam zelf voor ongiften, zoniet raad ik je aan om naar de huisarts te gaan, want dan is er iets zwaar mis.  
20 aug 18 door lid: deverlichting
Hoe weet je dat het ontgiften van je lichaam goed gaat? Waarom doen mensen aan detox dan? 😶 
20 aug 18 door lid: oke88
Omdat je nieren en lever dat doen. Als je geel wordt of heel erg ziek dan gaat het ontgiften niet goed. Detox kuren zijn voor het grootste deel onzin en hebben als functie de kas spekken van een bedrijf. Ze zijn dan meestal ook niet bewezen. Wat wél kan is je lichaam een handje helpen met ontgiften. Dit is met afvallen ook handig, omdat er vaak gifstoffen in je vetcellen worden opgeslagen. 
20 aug 18 door lid: deverlichting
@deverlichting Super bedankt voor de opheldering! 😀 Hoe help jij je lichaam een handje? 
20 aug 18 door lid: oke88
Het probleem nu is dat er veel meer giffen zijn in ons dagelijks leven. Niet alleen in je eten, maar ook wat je op een andere manier binnenkrijgt (bijv. via je huid). Natuurlijk doen je nieren en lever veel, maar ze kunnen lang niet alles (meer) filteren. Daar hoef je echt niet gelijk voor naar de dokter hoor. En niet puur voor je fysiek, maar vooral ook voor je energie is detoxen heel belangrijk. Gewoon eens doen. Is echt heel fijn. En het maakt je bewuster van wat we allemaal in ons lijf krijgen. 
20 aug 18 door lid: CarolineJerez
Ben ik toch nieuwsgierig Wat is voor jou een reden om te detoxen? @deverlichting heeft het al mooi omschreven. Je lichaam ontgift zichzelf ook. Minder gifstoffen tot je nemen is ook een vorm van detoxen. 
20 aug 18 door lid: PaulineBruil
Genoeg bewegen (bloedsomloop en lymfeklieren), genoeg slapen (goed voor alles eigenlijk), goed op je micro's letten en niet teveel alcohol/drugs etc.. Gewoon gezond leven dus eigenlijk :) 
20 aug 18 door lid: deverlichting
Detoxen, kan wel een goed zijn, maar ik zou geen dure dingen bestellen. Ik heb een paar keer een 5 dagen kuur gedaan, door alleen groente en fruit te eten, rauw, gebakken, gekookt en als sap of soep, hielp mij wel echt om even mezelf terug te gaan naar de basis. Daarna proberen niet weer volledig terug te vallen in je oude eetpatronen. 
20 aug 18 door lid: Yvyvie
Misschien goed om dit eens te lezen: Ontgiften is onzin Tijdschrift voor praktijkondersteuning 2014, nummer 6:168-168 Het klinkt logisch: je lichaam ontdoen van gifstoffen door te vasten. Je laat een maand de koffie en de alcohol staan of je gaat op detox-dieet. Of nog extremer: je boekt een detox-vakantie, inclusief klysma’s en oilpulling – gorgelen met olie, de nieuwste rage. De grote vraag is of het zin heeft. Het lijf bewijs je geen dienst met detoxen. De lever is namelijk een prima detoxmachine, aldus Stephan Peters, kennisspecialist voedselveiligheid bij het Voedingscentrum.Voor de geest kan het zinnig zijn om jezelf een tijdje iets te ontzeggen of om bewuster om te gaan met wat je eet en drinkt. Een maand niet drinken is vooral een nuttige test om te kijken of je niet te afhankelijk bent van de toch verslavende alcohol. Detoxen om het lichaam te reinigen na een periode met te veel ongezond eten en alcohol is dus onzin omdat de lever doorlopend alcohol afbreekt. En de vetten en de suikers zijn al lang opgeslagen. Het detoxen laat de lever ook niet sneller werken: de lever werkt nonstop en is met detoxen niet te beïnvloeden. Bovendien gaat de lever grondig te werk: Peters legt uit dat de lever nagenoeg alles afbreekt wat het lijf niet nodig heeft. Mensen denken nog weleens dat E-nummers of bestrijdingsmiddelen zich opstapelen in het lijf, maar daar is dus geen sprake van. Detoxmethoden werken dus niet, maar schaden ook niet? Dat is helaas niet altijd waar. Peters legt uit dat detoxen met klei of kalk, zoals kalebas of pimba, de zaak alleen maar erger maakt omdat dit soort producten lood bevatten en dat is giftig. Je ontgiftigt dan niet je lichaam, maar de klei. 
20 aug 18 door lid: MargreethT
@MargreethT dank voor dit helder verhaal. 
20 aug 18 door lid: Miss079
Ik vind Detox grote onzin (no offense) je lichaam reinigt zichzelf al. Je zal je wss beter voelen omdat je gewoon afvalt. Omdat je lichaam niet genoeg nutriënten krijgt van alleen sap.  
20 aug 18 door lid: elselinevd
Vrij regelmatig word ik helemaal doorgemeten en nagekeken en soms kan het zijn dat mijn lever het moeilijk heeft. We zijn als mens gemaakt op een leven van vele malen minder vervuiling (denk in het huidige leven aan voeding, chemische stoffen die we op diverse manieren binnen krijgen, alcohol en medicijnen). Ik gebruik dan een tijd lang een Paardebloemextract om de lever te ondersteunen en dat helpt zeker wel! Merkbaar en meerbaar! Detox zou, voorafgaand aan afvallen, betere resultaten geven maar daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Ik ben niet zo van alle artikelen maar zo geloven op internet, voor elke 'voor' is er nl ook een 'tegen' te vinden.  
20 aug 18 door lid: Tijmpje
meerbaar = meetbaar 
20 aug 18 door lid: Tijmpje
Voor leverproblemen raden ze ook peterselie aan trouwens. Schijnt zeer goed te helpen. 
20 aug 18 door lid: oke88
@MargreethT Bedankt voor het delen. Er zijn zoveel verschillende ideeen als het om voeding gaat. 😀 
20 aug 18 door lid: oke88
Gelukkig heb ik nooit drugs of alcohol gebruikt. Zou (nu ik jullie verhalen zo lees) niet weten waarom ik een detox nodig zou hebben, maar iedereen om me heen is zo lovend over en zweren erbij. 😶 Misschien moet ik het een keertje proberen maar dan wordt het wel een zelfgemaakte detox kuur. 😝  
20 aug 18 door lid: oke88
ik denk dat het lichaam zichzelf reinigt. en gezond eten is een continu detox. dus nee..ik geloof niet in detox.  
21 aug 18 door lid: Wikkie1977
Als je niet rookt, geen alcohol of drugs gebruikt, het geluk hebt dat je geen medicijnen hoeft te nemen, nooit chemische rommel op je huid smeert en elke dag zuiver biologisch en zonder toegevoegde troep eet, zal er idd niet zo veel te detoxen zijn. 
21 aug 18 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


oke88's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.