Biene Mays's Logboek, 24 mei 18

toetje van vanavond : rabarbercake met meringueschuim

Bekijk Dieet Kalender, 24 mei 2018:
1279 kcal Vet: 58,88g | Eiwit: 92,03g | Kolhy: 86,90g.   Ontbijt: Campina Botergoud Ongezouten Grasboter, Nespresso Koffie, Kaneel, Kokosolie. Lunch: AH 100% Pindakaas met Stukjes, AH Rucola, AH Snoeptomaatjes, Danone Hüttenkäse, AH Filet Americain Mager, Président Brie Light, AH Gebraden Rosbief, Wasa Vezelrijk Cracker, Atkins Koolhydraat Verlaagd Brood. Diner: AH Doperwten, SPAR Semmelbrösel, Smaakt Boekweitmeel, Olijfolie, Gekookt Ei, AH Schelvisfilet. Snacks/Andere: Rabarbercake met meringueschuim. meer...
31 kcal Activiteit: Samsung Health - 24 uren. meer...

6 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
ben jij een stiekeme feeder?! als dit toetje gezond is wil ik het recept.... :-D 
24 mei 18 door lid: Elfje69
Ik ook!!🙋🏻‍♀️ 
24 mei 18 door lid: elntien
wat is een feeder? 
24 mei 18 door lid: Biene Mays
Uhhh, precies dat wat het woord zegt... En dan wordt het vooral gebruikt voor mensen die graag anderen vetmesten 🙄😂 
24 mei 18 door lid: Elfje69
ik was vandaag gewoon creatief bezig met het fruitcakerecept van Elntien, dat ze in het weekend met een prachtige foto van haar fruitcakerecept op FS heeft gezet. Elntien ik heb het speltmeel door havermout vervangen en een extra ei toegevoegd en ook in het beslag wat sukrin,kaneel en vanillearoma toegevoegd. de eiwitten apart gehouden ,stijf geklopt en onder het beslag gedaan .Daarna stukjes rabarber op het beslag en daar nog een beetje kaneel erop. Toen de cake bijna gaar was een meringuetopping ( 3 eiwitten stof kloppen+ sap van 1,5 citroenen + sukrin melis 150gram )op de cake verdeeld en nog ca. 10 minuten in de oven zodat de meringue een beetje bruin wordt. 
24 mei 18 door lid: Biene Mays
Hmmmm. Legde je er rauwe stukjes rabarber op dan? Of kook je ze kort voor? 
24 mei 18 door lid: Elfje69
1 cake = 16 porties 1 portie ( klein stukje): 75 kcal eiwit 6,27 gram koolhydraten 12,35 waarvan 1,15 gram suiker vet 1,2 gram vezels 1gram Oh trouwens ben vergeten dat ik ook nog 1 maatschep (28 gram) Whey perfection vanille toe heb gevoegd aan het beslag voor de extra eiwitten. Ik vind het allemaal wel meevallen, redelijk gezond toch. 
24 mei 18 door lid: Biene Mays
EELFJE, de rabarber een beetje schillen en rauwe stukjes erop, want anders wordt je cake nat. Rabarber is trouwens groenten en groenten zijn gezond toch. 
24 mei 18 door lid: Biene Mays
👍 Klinkt goed! 
24 mei 18 door lid: elntien
WAT betreft de " feeder" : Ik ben gewoon een liefhebber van lekker eten en wil ook nog een beetje kunnen genieten ook al let ik nu op mijn lijn en probeer ik gezonder te eten. Soms moet je gewoon een beetje creatief worden in de keuken en ik heb door jullie al een hoop goede tips en inspiratie gekregen. 
24 mei 18 door lid: Biene Mays
Zo is het..! Genieten kan ook op een goede manier! 😍 
24 mei 18 door lid: elntien
Ik plaagde je maar hè, het was bedoeld als compliment, omdat het er zo gruwelijk lekker uitziet 😋. Ik heb even een moeizame relatie met rabarber, ik vind het een lastig groente'tje. Ik wilde afgelopen week voor het eerst zelf rabarber koken en rabarber-aardbeien compote leek me lekker... Ik heb nu 1,5 pot rabarber-aardbeien saus... (Ook lekker, daar niet van). Ik wil dit recept ook wel eens gaan proberen 😊 
24 mei 18 door lid: Elfje69
ELFJE rabarber is ook lekker in een " Engelse" crumble met en bramen of bosbessen en appel.Super makkelijk. Ik gebruik havermout en gehakte walnoten kaneel boter suiker( of sukrin) evt beetje koekkruiden en snufje nootmuskaat voor de crumble. 
24 mei 18 door lid: Biene Mays

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Biene Mays's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.