marrrrissa's Logboek, 29 jan 19

ik las dat als je wilt afvallen tussen de 50-80 gram vet zitten prima is. iemand die weet of dit klopt of t exact weet?

Bekijk Dieet Kalender, 29 januari 2019:
1359 kcal Vet: 76,38g | Eiwit: 61,28g | Kolhy: 108,19g.   Ontbijt: Optimel Magere Kwark met Magere Yoghurt Aardbei. Lunch: Edammer Kaas, AH Tortilla Wraps (40g). Diner: AH Goudse Kaas Jong 48+, Landerij Achterham Gerookt, Landerij Ontbijtspek Gerookt, Koopmans Pannenkoeken 6 granen. Snacks/Andere: AH Mokka Hazelino, Hema Tompouce, AH Gezouten Notenmelange. meer...

6 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 26
Reacties 
Dat hangt er vanaf wat je gewicht, lengte, en TDE (wat je lichaam verbruikt aan calorieën op een dag), en doelstelling is. Er zijn op internet veel rekenhulpjes te vinden om je TDE te bepalen. Het gaat om calorieën, de rest is persoonlijke voorkeur en wat je goed volhoud. 
29 jan 19 door lid: jj.vdhoef
Bedankt!!  
29 jan 19 door lid: marrrrissa
Dat hangt af van je dieet Van vet wordt je niet dik  
29 jan 19 door lid: balkweb
Van vet word je niet dik? Was het maar zo’n feest. Was niemand meer dik 😜 
29 jan 19 door lid: marrrrissa
Sterker nog wil je blijvend afvallen en gezond worden dan is vet de oplossing.  
29 jan 19 door lid: balkweb
Van vet zelf wordt je niet dik. Al eet je 10 lepels boter per dag als je maar onder je kcal blijft. Gezond is echter een ander verhaal. Maar dat geldt ook voor teveel khd en suiker. 50-70 lijkt mij prima. Ik eet rond de 90 gram per dag. Maar ik eet zo goed als geen suiker en geen khd. Dus het is maar net waar je je kcal uit wilt halen 😉 succes!  
29 jan 19 door lid: Pienpain
Zolang je maar in je kcal blijft inderdaad. Gezond is het niet, maar met mate! Maar dat geld voor alles haha. Ik zelf denk ook dat tussen de 50-80 gram prima is. Maar was toch even benieuwd hoe andere mensen dat hier ervaren!  
29 jan 19 door lid: marrrrissa
@Veca en op hoeveel gram kom je dan gemiddeld per dag uit all-in? Vind 4 lepels olijfolie best heftig.  
29 jan 19 door lid: Pienpain
Inderdaad wel heftig! Vraag me ook af waar je dan totaal op uit komt 
29 jan 19 door lid: marrrrissa
Je lichaam heeft ook vet nodig, en het gaat erom dat alles goed in balans. Olijfolie, lijnzaad, cocosolie zijn gezonde vetten. En eet ook maar een klein handje pinda 's, cashewnoten, pistachenoten is namelijk heel goed voor je stofwisseling en spijsvertering. Maar niet meer als 1 handje per dag is ongeveer 30 gram. Suc6 ermee  
29 jan 19 door lid: misteregypt
1EL= 120 kcal 4× 120= 480kcal dagelijks voor olijfolie 🙄😟😮 Dan nog 25 gram noten per dag, 2 stuks fruit minimaal 200gram groenten ,eiwitbronnen en extra vezels, heftig veel verplichte kcal - hoe moet je dan nog afvallen? 
29 jan 19 door lid: Biene Mays
Er is enorm veel onzin in omloop marissa. Het enige waar ik bewijs voor heb gelezen ( wetenschappelijke literatuur) is dat je met een koolhydraat arm (lees: meer vet) dieet aanvankelijk meer afvalt, maar op termijn evenveel als wanneer je alleen op kcal let. Daar tegenover staat dat je daar bij het sporten wel last van gaat krijgen, tenzij je weer enorm lange duursport beoefent. Als jij gewoon 500kcal onder je dagelijkse besteding gaat zitten val je geheid af. Zelf had ik wel veel baat bij intermittend fasting ( eten gedurende een beperkte tijd per dag, bijv tussen 12 en 18) omdat ik de neiging heb om enorm veel tussendoortjes te eten. Maar dat is allemaal bijzaak. 
29 jan 19 door lid: jj.vdhoef
Misteregypt, ja ik weet dat hoor! Bedankt voor je reactie! Ik doe dat allemaal, vroeg me alleen af hoe t zit met vetten! En bienemays, ik vind dat dus ook. Vrij pittig als je af wilt vallen! Jjvdhoef, geen idee of t onzin is, ik las het en vroeg t me af haha. Khd arm eet ik inderdaad, en t gaat ook allemaal prima, maar had even een vraagje 😄 fijn om te lezen dat je een manier hebt gevonden trouwens! 
29 jan 19 door lid: marrrrissa
Als je goed Engels kunt verstaan en begrijpen dan kun je op Youtube heel veel vinden van Americaanse dokters en professoren die het je precies onderbouwd kunnen uitleggen. Kijk ook eens bij Skinny on Fat. Op Youtube kun je zoeken naar Dr. Eric Berg, Dr. Jason Fung en Dr. Ken Berrie, dan heb je een goede start. In NL zijn we nog lang niet zo ver dat gaat nog jaren duren.  
29 jan 19 door lid: balkweb
In Amerika zijn ze inderdaad allemaal dun, en op YouTube vind je alleen onderbouwde informatie 🙄 
29 jan 19 door lid: jj.vdhoef
binnen een calorie beperkt dieet kijk je naar het percentage calorieën uit koolhydraten, vetten en eiwitten. Een 50-30-20 verhouding schijnt ideaal te zijn voor sporters en afvallers. Maar ieders behoefte is anders. Op Internet is meer dan genoeg te vinden over verhoudingen tussen macro-ingediënten. In de app zie je de verhoudingen staan. vet levert 9 kcal per gram en de andere twee 4 kcal per gram. Stel je 'mag' 1800 kcal per dag, dan is 30% 540 kcal ofwel 60 gram vet per dag.  
30 jan 19 door lid: Fam ke
Ik gebruik zelf de vuistregel maximaal 1 gr vet per kilo lichaamsgewicht. Weeg je 80 kilo, 80gr vet. Weeg je 60 kilo, 60gr vet. Dus afhankelijk van hoe zwaar iemand is  
30 jan 19 door lid: PuttenJourney
Jj.vdhoef: 😂 
30 jan 19 door lid: Nikinski
Puttenjourney, dan zit je volgens mij prima inderdaad. Dan zou ik op 74 gram zitten wat tussen de richtlijn zit van 50-80 gram. Hou ik dat gewoon beetje aan! Thanks!  
30 jan 19 door lid: marrrrissa
Ik doe zelf 30% vet en dat bevalt eigenlijk wel heel goed (komt bij mij neer op 57 gram). 
30 jan 19 door lid: trainingbutterfly

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


marrrrissa's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.