Petra Hoopvol's Logboek, 24 sep 15

20 febr. woog ik 83,5 kg ben toen begonnen om beter op te letten met wat ik at... dat ging goed tot eind maart...maar toch kwam ik weer bij.
Op 13 mei ben ik begonnen met Koolhydraat arm eten.. 25-30 khd per dag die dan komen uit groenten.
Nu dikke 4 maanden later.. weeg ik 73 kg! En ik voel me beter dan ooit.. nieuwe levenswijze en geen honger!
Ik eet geen brood, geen pasta, geen aardappelen, geen rijst en niets van deeg.
Wat ik dan wel eet.. eieren, kaas, groenten, vlees en vis .. lekker toch!
Helemaal blij mee, en voordat iedereen over mij heen valt.. hoe ongezond het wel niet is.. mijn huisarts staat hierachter.

3 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Als je maar flink groenten eet is het niet zo ongezond hoor 
24 sep 15 door lid: kimmedepim
Ik doe het ook (sinds 20 juli), maar ik eet ook hoge hoeveelheden vet(olie) erbij. Werkt voor me, ik heb nooit trek en ik ben al 13 kg lichter!  
24 sep 15 door lid: Machiel!
Goed zo, meid! Doe vooral waar jij je prettig bij voelt! Ik heb koolhydraatarm geprobeerd; aanvankelijk viel ik snel af, daarna kwam het er weer bij. Ik voelde mij er niet goed bij. Ik luister naar mijn lichaam, dus af en toe neem ik brood (vaak ook niet), soms neem ik pasta of aardappelen. Maar altijd met veel groenten, want hier voel ik mij erg lekker bij. Succes en ga vooral zo door! 
24 sep 15 door lid: Miekie 67
Mieke 67, als je in Ketosis gaat voel je zeker niet fijn. Als je echter doorgaan met koolhydraten mijden, went je lichaam aan de staat van Ketosis en ga je vet als brandstof gebruiken in plaats van suikers (koolhydraten). 
24 sep 15 door lid: Machiel!
Hoi Petra. Goed hoor! Ik ben wat aangekomen, en wil er nog 4 vanaf. Maar ik ben bang als ik jouw manier volg, dat ik dan eerst aankom? En wat eet je als ontbijt? En melkproducten? Succes verder, fijn voor je hoor :)) 
24 sep 15 door lid: annemiek rembil
Ik eet als ontbijt : 2 eieren gebakken..plak ham en plak kaas erop Lunch: ijsbergsla, komkommer, 1 gekookt ei, rode bietjes , augurk selderie, witte kool salade enz Diner: alles wat de rest van de fam ook eet zonder de rijst pasta of aardappelen. Wel meer groenten dan de rest! Avonds als ik echt zin heb in iets : bifi worstje of handje vol pinda's  
24 sep 15 door lid: Petra Hoopvol
Als ik niet anders kan. .eet ik ook wel eens wat khd.. in ketose ben ik al een tijd. . Kwestie van wennen.. en nee ik ben ook in t begin niets aangekomen. . Ik leert dus alleen op t aantal khd.. ongeacht de kcal of vet! Verpakkingen lezen dus.. 
24 sep 15 door lid: Petra Hoopvol
Ik Let alleen op het aantal khd moet daar dus staan.  
24 sep 15 door lid: Petra Hoopvol
Bedankt. Ga t toch eens x proberen. 
25 sep 15 door lid: annemiek rembil
Eet je ook iets van kwark of joghurt? En melk, mag dat wel? 
26 sep 15 door lid: annemiek rembil
@anneniek zolang je maar tussen de 25 en 30 khd per dag eet ! Dus goed de verpakking lezen.. Griekse yoghurt bevat de minste khd van de melkproducten. Khd zijn suikers.. Dus geen suiker is ook geen fruit.  
27 sep 15 door lid: Petra Hoopvol
25_30 khd. Bedoel je procenten? Stom ben ik hè :(( 
27 sep 15 door lid: annemiek rembil
Vragen is niet dom :) als iets 15 khd per 100 gram is.. en je neemt daar 50 gram van heb je dus 7, 5 khd gegeten. Alles bij elkaar opgeteld van de hele dag mag dan niet boven de 30 khd uitkomen.  
28 sep 15 door lid: Petra Hoopvol
Duidelijk, dank je wel.  
01 okt 15 door lid: annemiek rembil

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Petra Hoopvol's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.