Aan mijn Kookboek Toevoegen
Aan Voedingslogboek
Bevat:
4 portie(s)
Voorbereidingstijd:
10 min
Bereidingstijd:
20 min
Maaltijd type:
Soepen
Hoofdgerechten
Lunch
Beoordeling:
Average FatSecret member ranking Gemiddelde Beoordeling FatSecret Leden
door lid: Annelies1958*

Wortelsoep

Een heerlijk fris pittige wortelsoep die als volwaardige maaltijd gegeten kan worden.

Ingrediënten

Beschrijving

  1. Snijdt de uien, peper en knoflook fijn. Snijdt winterwortel in dunne plakjes. Verwarm de olie in soeppan.
  2. Bak de uien, knoflook en peper in olie tot uien glazig zijn. voeg in plakjes gesneden wortel toe. Voeg water toe en laat 15 min. zachtjes koken.
  3. Voeg bouillon toe. pureer de soep met een blender of staafmixer. maak op smaak met peper en zout. Extra: serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
46 leden hebben dit recept reeds toegevoegd aan hun kookboek.
 


     
 

Beoordeel dit recept



U moet inloggen om dit recept te bekijken. Klik hier om in te loggen.
 

Zoek Meer Recepten

Selecteer op Type Maaltijd

Soepen Hoofdgerechten Lunch

Nieuwste Recepten

door lid: carmentl2015
Lekker licht.
door lid: Janinevantrierum
Heerlijke wafels van gezonde ingrediënten.
door lid: Miloustephanie
Gezonde & makkelijk te maken boekweitpannenkoekjes.
door lid: EdithCc1994
Zelfgemaakte eiersalade met beenham en mayonaise.

Recept Toevoegen

Voedingswaarde Overzicht:

Er zijn 132 calorieën in een portie Wortelsoep.
Calorieën Verdeling: 6% vet, 84% kolhy, 10% eiwit.

Voedingswaarde
Portiegrootte
per portie
per portie
RI*
Energie
550 kj
7%
132 kcal
Vet
1g
1%
Verzadigd Vet
0,185g
1%
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
0,15g
Meervoudig Onverzadigd Vet
0,472g
Koolhydraten
29,88g
11%
Suiker
12,82g
14%
Vezels
7,6g
Eiwitten
3,5g
7%
Natrium
609mg
Cholesterol
0mg
Kalium
858mg
43%
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ / 2000 kcal)
7%
van ADH*
(132 cal)
7% ADH
Calorieën Verdeling:
 
Koolhydraat (84%)
 
Vet (6%)
 
Eiwitten (10%)
*Gebaseerd op een ADH van 2000 calorieën

Download de app
    
© 2020 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.