bontehond88's Logboek, 26 mrt 20

Iemand een wondermiddel tegen overgangsklachten qua voeding en/of kruiden?

Bekijk Dieet Kalender, 26 maart 2020:
3256 kcal Vet: 208,78g | Eiwit: 162,34g | Kolhy: 171,37g.   Lunch: No Fairytales Bieten Tortilla, AH Zuivelspread Bieslook Light, Avocado, AH Gebraden Kalkoenfilet, AH Jonge Bladsla met Veldsla. Diner: AH Thaise Wokgroente, AH Stukjes als van Kip, Monini Olijfolie Il Poggiolo, AH Krokant Gebakken Uitjes, AH Gedroogde Zachte Pruimen zonder Pit, AH Geroosterde Amandelen (Ongezouten). Snacks/Andere: Kellogg's All-Bran Prebiotic Classic, De Zaanse Hoeve Yoghurt Griekse Stijl 10% Vet, AH 100% Pindakaas Naturel, AH Hagelslag Melk, AH Soja met Vleugje Kokos, AH Gebroken Lijnzaad, Melvita Honing van Weide en Veldbloemen, AH Pompoenpitten Bio, AH Excellent Pain de Madeleine, Beemster Jong Belegen 48+, The Flower Farm Eat Plants Not Palm Please. meer...
1622 kcal Activiteit: Huishoudelijk Werk - 15 minuten, Rusten - 15 uren en 45 minuten, Slapen - 8 uren. meer...

13 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Tijmpje misschien? 
26 mrt 20 door lid: Elfje69
Is dokter Vogel ook kruiden genoeg? Ik heb heel veel baat bij Famosan Salvia., maar dat is voor iedereen verschillend. Succes. 
26 mrt 20 door lid: carolinequichou
nee sorry helaas 😉 
26 mrt 20 door lid: oma angie
Moet je de hormoonfactor lezen van Ralph Moorman 
26 mrt 20 door lid: Ynnad1975
Wondermiddel? Hmm voeding wordt iig extra belangrijk vooral gezonde voeding. Maar dat geldt natuurlijk altijd al. Omdat tijdens de overgang je grotere kans hebt voor botontkalking zijn voldoende eiwitten extra belangrijk. Depressie is vaak een bekende overgangsklacht daarbij kan extra vitamine D je helpen. Daarnaast omdat je lichaam in deze fase minder oestrogeen aanmaakt en is dit meestal een oorzaak voor veel overgangsklachten. Het eten van fyto-oestrogenen kan behulpzaam zijn. Zoals lijnzaad, peulvruchten, tempeh. Voor een goede hormoonhuishouding is het eten van goede vetten van bijv. Ongebrande noten, avocado, vette vis. Extra aan te raden... hoop dat dit een beetje helpt. Succes 💪🏽 
26 mrt 20 door lid: AviaMar
kha eten heeft bij mij de klachten enorm verminderd. 
26 mrt 20 door lid: Yoo69
Qua eten ben ik dan al goed bezig: khda, avocado, lijnzaad, tempeh enz. Mss toch maar eens dr. Vogel gaan proberen dan 
27 mrt 20 door lid: bontehond88
De Hormoonfactor lezen is goed om kennis op te doen. Een tip van Tijmpje trouwens, misschien kan ze je nog wat verder helpen als je het boek niet onmiddellijk kan lezen?  
27 mrt 20 door lid: Budgie1
Kheb al ns 3 boeken gelezen dacht ik.. mss nog ns lenen 
27 mrt 20 door lid: bontehond88
De klachten worden voornamelijk bepaalt door de snelle daling van het progesteron terwijl oestrogeen maar heel langzaam daalt. Doordat je daardoor een oestrogeendominantie krijgt, krijg je overgangsklachten. Tegen opvliegers helpt het vermijden van stress, veel koffie en zwarte thee, alcohol en scherpe kruiden, hete gerechten. Neem juist wel voldoende gezonde vetten en voldoende Vitamine D, die zijn nu extra belangrijk. In het begon kán je mogelijk met fyto-oestrogenen of supplementen de daling in lichaamseigen oestrogenen nog even een tijdje (min of meer) recht breien maar uiteindelijk ga je hieraan toch toe moeten geven. Het is tenslotte een volledig natuurlijk proces, he?  
27 mrt 20 door lid: Tijmpje
Lees voor meer De Hormoonfactor van Ralph Moorman, daar staat alles in (helpt mij al sinds 2013). Of beter nog (later uitgekomen): De Hormoonfactor voor vrouwen. Die is volledig op vrouwen en hun hormonen gericht.  
27 mrt 20 door lid: Tijmpje
Opvliegers heb ik niet echt, wel 'nachtzweten' maar kvoel me geregeld zo misselijk/duizelig. Net zitten googlen: denk dat ik maar weer LoSalt ga gebruiken als eerste. 
27 mrt 20 door lid: bontehond88
Gezien het feit dat Tijmpje mijn woorden (bijna letterlijk ;-)) herhaald bestaat de kans dat er een kern van waarheid in zal zitten hè ;-). Dan ben je qua voeding idd iig goed bezig. Houdt je ook al rekening met wat meer eiwit en vitamine D? Qua nachtzweten heb ik alleen gehoord dat het ene materiaal beddengoed en het andere materiaal je nog wel eens zou kunnen helpen. Wel met meer vocht verlies ook de mineralen goed in de gaten houden.. Vervelend ... sterkte/succes iig.  
27 mrt 20 door lid: AviaMar
@Aviamar, ik had verder niet gelezen. Zag alleen dat Elfje en Budgie naar mij verwezen hadden.Maar er zijn in mijn hele verhaal inderdaad ook een paar dingetjes die jij ook al benoemd had, zie ik nu.  
27 mrt 20 door lid: Tijmpje
https://instagram.com/marjoleindubbers?igshid=b9xg149wnqyk Deze dame volgen is echt een aanrader.  
27 mrt 20 door lid: m.haqverdi
Het ander boek heet trouwens "Hormoonbalans voor Vrouwen" en is geschreven door Ralph Moorman en Barbara Havenith (van Vrouwenpoli).  
27 mrt 20 door lid: Tijmpje
Google eens op dim supplement 
27 mrt 20 door lid: barry 12345
Uiteindelijk gaat het erom dat we allebei probeerde tips te geven en te helpen Tijmpje ;-). Dus dat je deels daarna hetzelfde schrijft (omdat je mijn stukje niet gelezen had) nogmaals betekent dat er wellicht een kern van waarheid in zit ;-). No harm done  
27 mrt 20 door lid: AviaMar
Thnx allemaal. Genoeg te lezen/proberen voorlopig 
27 mrt 20 door lid: bontehond88
https://www.natuurdietisten.nl/homeopathie-en-voeding-depressies-overgang/ Op deze website kwam ik vanmiddag terecht vanwege een casestudy met Klassiek Homeopathische inslag voor een van mijn praktijk-bezoekers. Hier vond ik toevallig ook dingen over voeding en overgang. Mss heb jij er ook iets aan. 
28 mrt 20 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


bontehond88's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2020 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.