Sylviaah's Logboek, 15 apr 19

Eindelijk maar weer eens een afspraak gemaakt bij een diëtist. Ik wil mijn “oude ik” weer terug, in ieder geval qua vorm ;)

Nu wees mijn fysiotherapeut mij op het feit dat de diëtist mij waarschijnlijk niet kon helpen. Mijn vraag is namelijk hoe combineer ik het afvallen met mijn (pijn)medicatie. Ze zei: ja maar een diëtist is niet gespecialiseerd in medicatie. Dan vraag ik mij toch af hoe mensen op gewicht blijven als zij 24/7 in een rolstoel zitten en deze medicatie slikken.

Het punt is: als de medicatie op dit niveau blijft, blijft mijn gewicht zo. Ga ik de dosering verhogen, kan ik reken op extra kilo’s. Helaas gaat het er niet gelijk weer af als ik medicatie afbouw, maar dat is tijdens afvallen wel makkelijker dan met die medicatie. Maar zonder kan niet..
Iemand tips ??

Bekijk Dieet Kalender, 15 april 2019:
447 kcal Vet: 10,94g | Eiwit: 29,43g | Kolhy: 55,73g.   Ontbijt: Melkan Magere Yoghurt, Molensteen Haverzemelen. Lunch: Waldkorn Brood, Plus Belegen Kaas 30+. Diner: Witte Aardappelen (Vlees en Schil), Kip Drumstick met Vel, Jumbo Wortel Julienne. Snacks/Andere: Perfekt Zoute Drop. meer...

2 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Mijn “oude ik” woog maximaal 63 kg. Oké, ik ben nu wat ouder dus hetzelfde gewicht hoeft niet. Maar onder de 70 zou wel erg prettig zijn!  
15 apr 19 door lid: Sylviaah
vraag het de specialist die je je medicatie voorschrijft, is het enige wat ik bedenken kan als advies. Ik hoop dat die je meer kan vertellen over de gevolgen/risico's van afbouwen.  
15 apr 19 door lid: mo.mo3
Ik heb het eerder besproken in het ziekenhuis. Het antwoord dat ik toen kreeg was: “ja, dat zijn de bijwerkingen. En het is ook troep, maar er moet wel iets tegen over het afbouwen staan. Hij bedoelde afbouwen kan als je daadwerkelijk minder pijn hebt. Daar heeft hij groot gelijk in, maar dat is juist het probleem. “ Eerder bij een andere diëtiste geweest, zij kon mij niet helpen zolang ik medicatie slik. Toen ben ik het zelf gaan doen en ja het lukte, maar vet vermijden is het slechte wat je kunt doen (weet ik nu!) Eigenwijs als ik ben hoop ik toch dat deze diëtist me een stapje verder kan helpen. Als ik het niet probeer lukt het sowieso niet ;) Thnx voor je input mo.mo3 ! :) Kortom lastig.. 
15 apr 19 door lid: Sylviaah
Ik denk sowieso de specialist vragen en alsnog naar de diëtist gaan. Ik neem aan dat hij of zij zeker wel enige ervaring heeft mbt medicijnen. Lijkt mij in ieder geval wel. Zoveel mensen die verschillende medicatie slikken en willen afvallen of aankomen. Succes .. Ben benieuwd .. 
15 apr 19 door lid: patricia220876
Dankjewel, ja ik neem toch ook aan dat hij iets van kennis heeft daar over. We zullen zien :)  
17 apr 19 door lid: Sylviaah
Ja, vraag beiden hun advies. En ondertussen zou ik in mijn dieet zoveel mogelijk vrije radicalen willen antioxideren, b.v. met brandnetelthee en verdena. Zoek daar maar op, in je dagelijkse patroon, kun je vast wel iets vinden wat je kunt integreren voor jouw welzijn. 
18 apr 19 door lid: Vredehuis
Dankjewel! Ik ga even googlen :)  
18 apr 19 door lid: Sylviaah

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


Sylviaah's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2019 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.