cvnl83's Logboek, 20 sep 17

3rd day fasting: another kilo gone.

11 Ondersteuners    Ondersteun   

1 tot 20 van 25
Reacties 
Fasting? Eet je niets? 
21 sep 17 door lid: suus0511
Hoe hou je het vol? Ik kan me voorstellen dat je de hele dag slaapt? Anders is het toch echt heel moelijk zo lang ? 
21 sep 17 door lid: annemiek rembil
Vasten =geheelonthouding. Ik drink alleen water. Ik heb het al eens 7 dagen volgehouden. Hongergevoel neemt niet toe, maar verdwijnt juist vrij snel. De eerste dag (of dagen - afhankelijk van persoonlijke situatie) kan wat lastig zijn wegens de omschakeling van suikerverbranding naar vetverbranding. Daarna is het vrijwel "smooth sailing". Vanwege de combinatie met werk drink ik af en toe ook zwarte koffie of thee, maar dat is eigenlijk al geen vasten meer. Voor gewichtsverlies maakt dat laatste niet uit, maar wel voor de zelfreparatie waartoe je lichaam overgaat tijdens vasten - en in dat kader kan inderdaad sprake zijn van "detox" verschijnselen zoals milde hoofdpijn, lethargie e.d., maar dat soort symptomen verdwijnt vrij snel. Tijdens vasten vermijd ik intensieve lichamelijke activiteit - i.e. sport, maar werken op kantoor gaat prima. Ik heb zelfs meer focus dan normaal. 
21 sep 17 door lid: cvnl83
@cvnl83: Gewoon puur uit interesse, maar hoe reageren je collega's hierop?  
22 sep 17 door lid: Winanda!
Even uit nieuwsgierigheid: de kilo's die je nu verliest komen er toch heel snel weer bijop? Zodra je weer gaat eten bedoel ik... 
22 sep 17 door lid: ndijksen
Ik geloof niet in de algemene "spaarstand" waar iedereen het altijd over hebben, als je te weinig zou eten. Het is echter wel zo dat je lichaam in een spaarstand gaat als je 96 uur lang geen calorieën eet. Het is dus niet slim om vier dagen of langer te vasten. Ik vast soms 24 uur (nooit langer) - ik val dan lekker af, maar binnen twee dagen is 80% weer terug... 
22 sep 17 door lid: Machiel!
Scheelt toch weer 20 %. Dan zou je dat iedere paar dagen kunnen doen denk ik? Spaarstand heb ik ook twijfels over. Want, zoals ik al zei hoorde ik dat je met een maagverkleining 400kc mag, kunt eten. En dat gebeurt dan juist om gezond te worden. En iemand met anorexia. Daar stopt het afvallen ook niet toch? Nou ja, we moeten ons best doen, hoe je het ook wil gaan doen. Succes allemaal.  
22 sep 17 door lid: annemiek rembil
Maar Annemiek, je kunt toch ook niet beweren dat anorexia gezond is, je kunt je temperatuur niet meer regelen, je wordt niet meer ongesteld, je haar valt uit, en je krijgt ook meer lichaamshaar etc etc , allemaal omdat je je lijf gewoon te lang niet voldoende brandstof geeft om gezond te kunnen functioneren. Dus je doet je lichaam wel degelijk te kort als je niet geeft wat die nodig heeft. 
22 sep 17 door lid: elntien
@elntien: er is een verschil tussen anorexia en ondervoeding.. 
22 sep 17 door lid: Winanda!
Jazeker, maar Annemiek heeft het over anorexia. Dat daar het gewicht ook nog steeds af neemt. Dat is beide natuurlijk niet echt gezond. 
22 sep 17 door lid: elntien
Fout: vasten betekend geen geheelonthouding, gewoonlijk wordt er gebruik gemaakt van groenten sappen. Mensen die echt willen vasten eten dan vaak na zonsondergang lichte maaltijden. En wat betreft anorexia, deze mensen eten wel iets maar zo weinig dat het lichaam er niets mee kan. 
22 sep 17 door lid: j.eikenhorst
Tuurlijk is het ongezond! ! Ik bedoel dat er gezegd is dat je met weinig kc niet meer afvalt op den duur. En hoewel ongezond, gebeurt dat wel. 
22 sep 17 door lid: annemiek rembil
Volgens mij bedoelt Annemiek dat ze niet gelooft dat je lichaam in een spaarstand gaat en stopt met gewicht verliezen als je lang weinig eet, omdat anorexiapatiënten ook blijven afvallen ondanks dat ze lang weinig eten. (Niet dat ik verder weet hoe dat allemaal komt... maar ik zie het punt wel. Anyhow... Ik vraag me eigenlijk vooral af wat ik vanavond eens zal gaan eten. Wat gaan jullie eten? Van cvnl weten we natuurlijk al dat die waarschijnlijk voor een lekker glas water gaat... :) Maar de rest?)  
22 sep 17 door lid: Lynn1112
Oke ik snap t Annemiek.. maar ik denk dat je met anorexia al weer een stap verder bent, omdat er dan bijna niets meer binnenkomt. Maar goed, dat is hier ook helemaal niet aan de orde.. dus idd, ik eet vnf een heerlijke maaltijdsalade ☺️ 
22 sep 17 door lid: elntien
het ziet er wel lekker uit zo op de foto.. 
22 sep 17 door lid: Wim1967
😂 Vind ik ook, t water loopt me in de mond! ☺️ 
22 sep 17 door lid: elntien
Ja, geniaal is die foto wel. Vooral met dat bestek ernaast! XD 
22 sep 17 door lid: Winanda!
Maakt ook nieuwsgierig :) 
22 sep 17 door lid: annemiek rembil
Dank je lynn1112. 
22 sep 17 door lid: annemiek rembil
😂 Hahaha idd 
22 sep 17 door lid: Lynn1112

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


cvnl83's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.