elntien's Logboek, 23 jul 17

Sinds maanden de broodbak machine weer uit de kast gehaald. Oke niet kha maar dit leek me toch best een gezonde keuze..
Wat vinden jullie?

Bekijk Dieet Kalender, 23 juli 2017:
1489 kcal Vet: 47,67g | Eiwit: 78,54g | Kolhy: 181,43g.   Ontbijt: Ekoplaza Zonnebloempitten, Magere Kwark. Lunch: Komkommer (met Schil), Bon Appetit Zuivelspread Bieslook Light, Melkan Roomboter Ongezouten, Lidl Speltbrood. Diner: De Zaanse Hoeve Kaas Jong Belegen 30+, Mama Natuur Biologische Penne, AH Gepelde Tomaten, Plus Macaroni-Spaghetti Groenten, Rundergehakt. Snacks/Andere: Zoute Stokjes, Watermeloen, Shake, Body & Fit Cacaonibs, AH Amandelmelk Ongezoet, Aldi Walnoten, Ekoland Boekweitmeel, Euro Shopper Havermout, Banaan, Ei. meer...

7 Ondersteuners    Ondersteun   

Reacties 
Ik denk dat het wel aardig verantwoord is. Je kunt ook op i'net kijken naar home-made bakmelen :) 
23 jul 17 door lid: Winanda!
Ja dacht ik ook.. vond m toevallig bij de Aldi, kost geen 💩, en makkelijk , alleen water erbij en klaar 
23 jul 17 door lid: elntien
vooral erg lekker. vers brood! 
23 jul 17 door lid: suzannevdv
Een aardige keuze. Als je graag de bbmachine gebruikt, heb je helaas allerlei hulpmiddelen nodig om een beetje een fatsoenlijk resultaat te verkrijgen.  
23 jul 17 door lid: Tijmpje
Lekker hoor, ziet er goed uit. 
23 jul 17 door lid: annemiek rembil
Je zou de volgende keer 80% speltmeel, 20% roggemeel, 2% gist, 2% zout en 60% water bij elkaar kunnen gooien. Zou ook goed moeten werken denk ik. Als je een molen in de buurt hebt is het erg leuk om daar meel te halen 😊 
24 jul 17 door lid: koffielover
De meeste merken broodbakmachines kunnen met spelt niet goed weg, omdat het een andere bewerking nodig heeft dan tarwe.  
24 jul 17 door lid: Tijmpje
Ohh wist ik niet, geen ervaring met bbm. Zelf kneden is ook leuk, maar dan heb je het brood natuurlijk niet 's ochtends vroeg klaar. 
24 jul 17 door lid: koffielover
Een goed brood heeft maar een aantal ingrediënten nodig: meel, snuf zout, zuurdesem (of gist) en water. Meer niet. Als je dus geen gebruik wilt maken van allerlei overbodige toevoegingen die het meel moeten verbeteren, zal je dus zelf aan de slag moeten. Wij kwamen er zelf ook achter, jaaaaren geleden toen we overstapten op spelt. Bbm staat sindsdien werkeloos op zolder: ongeschikt. Manlief heeft zich heeeeeelemaal toegelegd op het bakken van brood en alles wat ermee te maken heeft, broodbaklessen gevolgd, diverse methodes geleerd, geleerd te werken met diverse soorten graan, geleerd dat je je deeg moet leren voelen en dan weten wat het exact nodig heeft...nou ja, van alles geprobeerd. Vooral bakken met zuivere speltrassen (om tarwekruisingen te voorkomen) is favoriet, die halen we dus in Duitsland. 
24 jul 17 door lid: Tijmpje
Ja leuk hè! Ik heb ook een zuurdesemstarter staan, dat vind ik lekkerder dan gistbrood. Bij mij is rogge favoriet. Lekker met de hand kneden en aan meel, zuurdesem/gist, zout en water heb je inderdaad genoeg. Al vind ik het lekker om wat zaden en pitten toe te voegen aan het deeg :) Hebben jullie ook een rijskast dan @Tijmpje?  
24 jul 17 door lid: koffielover
Nee, geen rijskast dat is hier niet nodig eigenlijk, als je het deeg lang genoeg tijd geeft om te werken (methode van langgerezen deeg). Zaden en pitten gebruiken wij hier ook, hoor. Manlief heeft al diverse zuurdesemstarters gemaakt van rogge, spelt en nog eea, de meeste culturen gaan hier al jaren mee, sommige geeft hij weg. Mooie is dat als je een goede zuurdesemcultuur gebruikt (dus geen poeder die alleen zuurdesemsmaak geeft) je maar bizar weinig nodig hebt. En bovendien ook geen gist nodig hebt en dat is nóg vriendelijker voor je darmen. 
24 jul 17 door lid: Tijmpje

     
 

Opmerking Toevoegen


U moet inloggen om een reactie te plaatsen. Klik hier om in te loggen
 


elntien's Gewicht Geschiedenis


Download de app
    
© 2024 FatSecret. Alle rechten voorbehouden.